Αποστολή στη Σαουδική Αραβία: Η αθέατη επιβράβευση στον Μπότας (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Αποστολή στη Σαουδική Αραβία: Η αθέατη επιβράβευση στον Μπότας (vid)
Ο Πάνος Σεϊτανίδης μεταφέρει ένα σκηνικό μετά το τέλος του αγώνα, που δεν απαθανατίστηκε από τις κάμερες.

Μπορεί στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας όλα τα φώτα να έπεσαν στην τιτανομαχία ανάμεσα στον Μαξ Φερστάπεν και τον Λούις Χάμιλτον, όμως υπήρξαν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα από τους 50 γύρους στη νεόκτιστη αγωνιστική διαδρομή στους δρόμους της Τζέντα.

Κάποια από αυτά, δεν έγιναν καν εντός πίστας και στο πλαίσιο της αποστολής μας στη Σαουδική Αραβία που έγινε με αρωγό τη Gulf Air, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πράγματα που δεν προβλήθηκαν στην τηλεοπτική κάλυψη και δεν απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Τις επόμενες ημέρες θα σας μεταφέρουμε πολλά ακόμα… παρασκηνιακά αλλά προς το παρόν, θα επικεντρωθούμε στον Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός πλαισίωσε στο βάθρο τους δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου και κέρδισε αυτή τη θέση πραγματικά στο φώτο-φίνις!

Έχοντας περάσει μετά κόπων τη McLaren του Ντάνιελ Ρικιάρντο, στους τελευταίους γύρους ο οδηγός της Mercedes έβαλε στο στόχαστρο τον Έστεμπαν Όκον. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο οδηγός της Alpine θα κατάφερνε να κρατηθεί μπροστά, ο Μπότας βρέθηκε πλάι του στην τελευταία στροφή του αγώνα των 308 χιλιομέτρων και στο σπριντ για την καρό σημαία κατάφερε να τον περάσει.

Σε ατομικό επίπεδο αυτό δεν σήμαινε πολλά. Όμως σε ομαδικό επίπεδο, ήταν χρυσάφι! Με το 1-3 στη Τζέντα, η Mercedes ξέφυγε από τη Red Bull Racing στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Είναι πλέον 28 βαθμούς μπροστά και μόνο αν «αυτοκτονήσει» στο Άμπου Ντάμπι θα χάσει τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο.

Valtteri Bottas

Έτσι, όταν μετά το τέλος του αγώνα ο Μπότας επέστρεψε στον χώρο φιλοξενίας της ομάδας του, έλαβε μία ειλικρινή, σημαντική αναγνώριση της προσπάθειάς του. Στα paddock της Τζέντα, ο χώρος αυτός είναι σε κτίριο απέναντι από τα γκαράζ, δίχως πρόσβαση σε όσους δεν είναι μέλη της ομάδας. Ήμασταν όμως ακριβώς απ' έξω και είδαμε όλα όσα ακολούθησαν.

Όλο το team της γερμανικής ομάδας, από τα διοικητικά στελέχη μέχρι τα μέλη του τμήματος φιλοξενίας, τον υποδέχθηκε με ένα πολύ ζεστό, παρατεταμένο χειροκρότημα. Μία στιγμή αναγνώρισης της προσφορά του Φινλανδού, που ταπεινός όπως πάντα, έσκυψε το κεφάλι και έπειτα ευχαρίστησε άπαντες με χαρακτηριστικές κινήσεις.


Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως έτρεχε για εκατοστή και προτελευταία φορά με τα χρώματα της Mercedes. Καθώς η γερμανική ομάδα επέλεξε στη θέση του τον Τζορτζ Ράσελ για το 2022, ο Μπότας περνάει στο στρατόπεδο της Alfa Romeo Racing.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!