Η Honda αποκαλύπτει τις τεχνολογίες ασφάλειας του μέλλοντος (vid)

Η Honda αποκαλύπτει τις τεχνολογίες ασφάλειας του μέλλοντος (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Honda αποκαλύπτει τις τεχνολογίες ασφάλειας του μέλλοντος (vid)
Στόχος της Honda είναι ο μηδενικός αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2050.

Η Honda είναι από τις εταιρείες οι οποίες έχουν πάρει πολύ σοβαρά το πρόγραμμα επίτευξης μηδενικού αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2050. Προχώρησε λοιπόν στην παρουσίαση προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας οι οποίες θα βοηθήσουν στο μέλλον τον οδηγό να προβλέπει και να αποφεύγει τυχόν ατυχήματα.

honda

Οι τεχνολογίες της Honda εστιάζονται σε δύο τομείς. Ο ένας έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα το σύστημα "Intelligent Driver-Assistive Technology" το οποίο παρέχει υποστήριξη ανάλογη των ικανοτήτων και συνθηκών κάθε οδηγού, με σκοπό τη μείωση των λαθών και φυσικά την διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας. Το δεύτερος τομέας έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε όλα τα οχήματα την οποία ονομάζει η Honda "Safe and Sound Network Technology". Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει στόχο να συνδέσει όλους τους οδηγούς σε όλους τους δρόμους προκειμένου μέσω τηλεπικοινωνιών να προβλέπεται μια σύγκρουση και να μπορεί να αποφευχθεί.

honda

Η ιαπωνική φίρμα δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό πάνω στο σύστημα Honda Sensing 360 το οποίο προσφέρει ασφάλεια και υποστήριξη στον οδηγό ανιχνεύοντας κινδύνους προς όλες τις κατευθύνσεις. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι τοποθετημένο σε όλα τα μοντέλα της μέχρι 2030. Εκτός από τα αυτοκίνητα η Honda εξελίσσει λειτουργία ανίχνευσης και μοτοσυκλετών προκειμένου να βελτιώσει και να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια.

honda

Η Honda έχει στόχο μέχρι το 2030 να μειώσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα κατά 50% μέχρι το 2030 παγκοσμίως. Με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας η εταιρεία θέλει να έχει μηδενικά σφάλματα οδηγικών λειτουργιών, μηδενικά σφάλματα αβλεψίας, μηδενικά σφάλματα απροσεξίας ή υπνηλίας και όλα αυτά χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που θα εισάγει. Από την άλλη, με τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας τα οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ακόμα και πεζοί) θα κοινοποιούν κάθε πληροφορία προκειμένου να γνωρίζει ο οδηγός τι συμβαίνει μπροστά του και να μπορεί να αποφύγει μια σύγκρουση.

honda

Η Honda θα κατασκευάσει το σύστημα και θα ολοκληρώσει την επαλήθευση της αποτελεσματικότητάς του μέχρι το 2025 και στη συνέχεια θα επιταχύνει τη συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας και δημόσιου - ιδιωτικού τομέα με σκοπό την τυποποίηση της τεχνολογίας μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!