Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Ρόουαν Άτκινσον (vid)

Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Ρόουαν Άτκινσον (vid)
O Mr. Bean έχει τελικά πάθος για τα πανάκριβα αυτοκίνητα και όχι για τα μικροσκοπικά Mini Cooper.

Ο Ρόουαν Άτκισον κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστός χωρίς να αρθρώσει ούτε λέξη. Αρκούσε ο ρόλος του και οι γκάφες του ως Mr. Bean για να κάνουν τον κόσμο να τον λατρέψει. Μπορεί να οφείλει την τεράστια φήμη του σε αυτόν τον χαρακτήρα-καρικατούρα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κόσμος έχει συνδέσει την εικόνα του Ρόουαν Άτκινσον μέσα σε ένα μικροσκοπικό Mini Cooper, το αγαπημένο αυτοκίνητο του Mr. Bean. H αλήθεια, όμως, είναι πως στην πραγματική του ζωή οδηγεί πολύ καλύτερα και κυρίως πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα.

Ο Βρετανός ηθοποιός έχει τρέλα με τα αμάξια και μάλιστα έχει δαπανήσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, προκειμένου να «στολίσει» το γκαράζ του με μερικά «διαμάντια». Η συλλογή του κοστίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα θα αποτελούσε όνειρο για κάθε φαν των τεσσάρων τροχών. Τι βρίσκεται ή έχει βρεθεί για κάποιο διάστημα, όμως, στο γκαράζ του;

Audi R8

Καμία συλλογή αυτοκινήτων δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς το εμβληματικό αυτοκίνητο της Audi. Αυτό το ευέλικτο και κομψό αυτοκίνητο, διαθέτει πάνω από 500 άλογα και ανταγωνίζεται κάθε αντίπαλό του.

Jaguar MK7

Το Mark VII ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε από το 1951 έως το 1956. Αυτό το αμάξι έφτανε άνετα μέχρι και τα 160 χλμ/ ώρα, και ως αποτέλεσμα, έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα στις αγωνιστικές πίστες. Τέλεια σχεδιασμένο για αγώνες και ράλι.

Rolls Royce Phantom Drophead (2011)

Μια Rolls Royce είναι απαραίτητη για κάθε λάτρη του αυτοκινήτου και ο Ρόουαν Άτκινσον, δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με ένα οποιοδήποτε μοντέλο. Η Rolls Royce Phantom Drophead είναι ένα από τα πιο ακριβά «κοσμήματα», που έχουν περάσει από το γκαράζ του.

Bentley Mulsanne Birkin (2014)

Σε αυτό το όχημα υπάρχουν premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των δύο οθονών LCD 8 ιντσών, που είναι εγκατεστημένες στα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων, καθώς και ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα.

Rolls Royce Ghost

Η άψογα κατασκευασμένη και πανάκριβη Rolls Royce Ghost αποτελεί όνειρο πολλών. Με 563 ίππους στο εσωτερικό της, αποπνέει δύναμη, αλλά και ασφάλεια.

BMW 328 Roadster

Εδώ έχουμε ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο, που προσθέτει χαρακτήρα στη συλλογή αυτοκινήτων του Άτκινσον. Ένα αμάξι που δημιουργήθηκε μεταξύ 1936-1940 και διαθέτει ένα τυπικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων τεσσάρων ταχυτήτων. Αξίζει τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ.

Mercedes Benz SLS AMG

Ελάχιστοι αγοραστές αυτοκινήτων θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την τιμή αυτής της Mercedes. Τα κομψά χαρακτηριστικά της, καθώς και η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα της σίγουρα την καθιστούν αρκετά ευχάριστη στην οδήγηση.

Mclaren F1 (1997)

Ένα από τα πιο εμβληματικά supercars, που έχουν κατασκευαστεί βρέθηκε για κάμποσο καιρό στο γκαράζ του Ρόουαν Άτκινσον. Η Mclaren F1 του 1997 έχει κινητήρα V12 6,1 λίτρων, καθιστώντας την μια υπερδύναμη, που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία της. Ωστόσο, ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι δύσκολο να το συντηρήσεις, ακόμη κι αν είσαι εκατομμυριούχος. Ο Βρετανός ηθοποιός το πούλησε σε δημοπρασία πριν από έξι χρόνια για περίπου 10 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα.

Aston Martin V8 Zagato (1986)

Αυτό το ιταλικής κατασκευής αριστούργημα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 5,3 λίτρων, με απόδοση 430 ίππους και φτάνει τα 300 χλμ/ ώρα. Ο Άτκινσον ήταν ένας από τους λίγους στον κόσμο που είχαν αυτό το συλλεκτικό αυτοκίνητο και ένας από τους ακόμη λιγότερους, που αναγκάστηκαν να το ξαναφτιάξουν πλήρως (πληρώνοντας 300.000 ευρώ), καθώς το τράκαρε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, στον οποίο πήρε μέρος. Τελικά το πούλησε ξαφνικά σε δημοπρασία πριν μερικά χρόνια για 145.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!