Στη Τζέντα ο Φερστάπεν μπορεί να είναι πρωταθλητής – τα σενάρια τίτλου!

Πάνος Σεϊτανίδης
Στη Τζέντα ο Φερστάπεν μπορεί να είναι πρωταθλητής – τα σενάρια τίτλου!
Ο Ολλανδός μπορεί στη Σαουδική Αραβία να κατακτήσει και μαθηματικά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην F1!

Μπορεί ο Λούις Χάμιλτον να πανηγύρισε στο Κατάρ και την πίστα του Λοσέιλ, όμως η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του, δεν έχει ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Η ελαχιστοποίηση της ζημιάς για τον Μαξ Φερστάπεν, που παρότι εκκίνησε έβδομος, τερμάτισε δεύτερος και σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο, είχε ως αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να είναι πλέον στους 8 βαθμούς.

Με 52 βαθμούς να είναι ακόμα διαθέσιμοι μέχρι το φινάλε της σεζόν, καθώς έχουμε μπροστά μας μόνο τα Grand Prix σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οδηγός της Red Bull Racing έχει μπροστά του το πρώτο Match Ball της καριέρας του!

Σενάρια τίτλου

Ο 23χρονος ορίζει την τύχη του αφού με ένα καλό αποτέλεσμα και τον μεγάλο του αντίπαλο εκτός πεντάδας, θα τον εκθρονίσει. Αν πάρει 18 βαθμούς περισσότερους είναι πρωταθλητής, αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα έχει περισσότερες νίκες (έχει 9 έναντι 7 του Βρετανού)

Max Verstappen

Αντίθετα, ο οδηγός της Mercedes μπορεί υπό συνθήκες να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μέχρι και πλεονέκτημα 18 πόντων αν κερδίσει και πετύχει τον ταχύτερο γύρο ενώ ο Φερστάπεν θα είναι εκτός βαθμών.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορεί να προκύψει πρωταθλητής την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου:

Σενάριο #1
Ο Φερστάπεν κερδίζει και σημειώνει τον ταχύτερο γύρο, με τον Χάμιλτον από την 6η θέση και πίσω

Σενάριο #2
Ο Φερστάπεν κερδίζει, με τον Χάμιλτον από την 7η θέση και πίσω

Σενάριο #3
Ο Φερστάπεν είναι 2ος και σημειώνει τον ταχύτερο γύρο, με τον Χάμιλτον από την 10η θέση και πίσω

Σενάριο #4
Ο Φερστάπεν είναι 2ος, με τον Χάμιλτον εκτός βαθμών

F1 Title Scenarios

Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, στις 12 Δεκεμβρίου.

Ιστορικός αγώνας

Ο αγώνας της Σαουδικής Αραβίας θα είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί στη χώρα της Μέσης Ανατολής και θα διεξαχθεί στο σιρκουί πόλης της Τζέντα. Θα είναι η 34η διαφορετική χώρα και 75η διαφορετική πίστα αντίστοιχα που φιλοξενούν αγώνα της Formula 1.

Συνολικά, θα είναι το Grand Prix #1056 στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα διεξαχθεί υπό το φως των προβολέων καθώς η εκκίνηση είναι στις 19.30 ώρα Ελλάδος.

Jeddah Stree Circuit

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, SMG Press Office
Γράφημα: Formula 1/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!