O Λ. Αυγενάκης στο Κατάρ για τη Formula 1

Πάνος Σεϊτανίδης
O Λ. Αυγενάκης στο Κατάρ για τη Formula 1
O υφυπουργός Αθλητισμού παρακολούθησε από κοντά τη νίκη του Λούις Χάμιλτον.

Όταν στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ο Κος Λευτέρης Αυγενάκης τόνιζε το πόσο… ανήσυχοι είναι όλοι στη Motorsport Greece σε ότι αφορά κι άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να κάνουν όνειρα ακόμα και για Formula 1!

Παρότι είναι σαφές πως κομβικής σημασίας είναι η τοποθέτηση ισχυρών βάσεων, με προτεραιότητα τη δημιουργία ενός αυτοκινητοδρομίου κορυφαίου επιπέδου που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων θεσμών υψηλού επιπέδου, θα ακολουθήσουμε τη ρήση «ποτέ μη λες ποτέ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στην πίστα του Λοσέιλ, η οποία φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1. Είχε επαφές με εκπροσώπους της τοπικής κυβέρνησης αλλά και της επιτυχημένης διοργάνωσης ενώ είδε από κοντά τις μάχες ρόδα με ρόδα και τον Λούις Χάμιλτον να κατακτά τη νίκη #102 στην καριέρα του.

Ο κος Αυγενάκης έγραψε στα προσωπικά του social media: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Λοσέιλ του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία! Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει το δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά»!

Το θέμα είναι πως πέρα από το πρωτάθλημα, «φωτιά» παίρνουν και οι προσδοκίες των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Καθώς μετά την πολύ σημαντική επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC, την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού αγώνα και την επέκταση της συμφωνίας με τον WRC Promoter τουλάχιστον ως το 2023, μας έχει ανοίξει η όρεξη!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!