Δικαστής στη Γερμανία υποχρέωσε παραβάτη να πουλήσει την BMW του

Κώστας Παστρίμας
Δικαστής στη Γερμανία υποχρέωσε παραβάτη να πουλήσει την BMW του
Ένας νεαρός πρέπει να πουλήσει την BMW 440i του μετά τις παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας για να ξεφύγει από την αστυνομία.

Μια ασυνήθιστη απόφαση πήρε ένα δικαστήριο στη Γερμανία. Κατηγορούμενος ήταν ένας 23χρονος από την πόλη Λούντβιγκσμπουργκ κοντά στη Σουτγκάρδη, ο οποίος εκτός από τα πρόστιμα και την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για ένα χρόνο, υποχρεώθηκε από τη δικαστή να πουλήσει το αυτοκίνητό του μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Το αυτοκίνητο είναι μια BMW 440i και ο οδηγός της έκανε παρέα με τους φίλους του σε μια πλατεία, όπου έκανε επίσης και τις γνωστές πλαγιολισθήσεις γύρω από την πλατεία. Όταν είδε την αστυνομία να πλησιάζει στο σημείο τράπηκε σε φυγή. Ο αστυνομικός που προσπάθησε να τον καταδιώξει είπε ότι δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει μέσα στους δρόμους της πόλης.

440i

Στην απολογία του ο οδηγός είπε ότι πανικοβλήθηκε όταν είδε την αστυνομία και η φυγή του ήτα αντίδραση στο στρες που δημιουργεί η πανδημία. Αρνήθηκε επίσης ότι πέρασε φανάρια με κόκκινο και ότι ανέβηκε σε πεζοδρόμια, όπως ήταν η κατηγορία.

Η δικαστής, που ονομάζεται Άνε Μπολάχερ, τον έκρινε ένοχο, αν και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι στο διάστημα μεταξύ της παράβασης και της δίκης παρακολούθησε συνεδρίες με εξειδικευμένο σε τέτοιες περιπτώσεις ψυχολόγο. Το δικαστήριο τού επέβαλε αφαίρεση διπλώματος για ένα χρόνο και επίσης του έδωσε τρεις μήνες προθεσμία να πουλήσει το αυτοκίνητο. Από τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρόστιμο 7.000 ευρώ. Αν δεν πουλήσει το αυτοκίνητο μέσα στο προκαθορισμένο διάστημα τότε αυτό θα κατασχεθεί. «Ένα γρήγορο αυτοκίνητο δεν είναι παιχνίδι και μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο όπλο» ήταν τα λόγια της δικαστού.

440i

Η BMW 440i είναι ένα δίπορτο κουπέ της βαυαρικής μάρκας που κυκλοφόρησε από το 2016 έως το 2019. Ο κινητήρας του είναι 6κύλινδρος σε σειρά, 3,000 κ.εκ. και με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 322 ίπους και 450 Nm ροπής. Στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και χρειάζεται μόνο 5 δευτερόλεπτα για να φτάσει στα 100 χλμ/ώρα από στάση, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα. Η τιμή του στην Ελλάδα το 2019 ήταν 72.850 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!