Τέτοια μάχη από πότε έχεις να δεις;

Πάνος Σεϊτανίδης
Τέτοια μάχη από πότε έχεις να δεις;
Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσες αλλαγές ισορροπιών στην κορυφή της Formula 1 και η ζυγαριά έγειρε πάλι προς άλλη πλευρά.

Η ολοκλήρωση του δέκατου-έκτου Grand Prix του συναρπαστικού φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, άλλαξε ξανά τις ισορροπίες σε ότι αφορά στη μάχη του τίτλου των οδηγών. Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον έχουν εμπλακεί σε μία ανηλεή μάχη, στην οποία, απλά δεν χωρούν προβλέψεις!

Η συνεχής εναλλαγή των δύο μονομάχων στην κορυφή της βαθμολογίας, θυμίζει το μακρινό ένδοξο παρελθόν. Το βλέπουμε στην πίστα, το βλέπουμε και στους αριθμούς! Βλέπετε, τα ηνία στη βαθμολογία έχουν αλλάξει χέρια έξι φορές σε 16 αγώνες! Τρεις υπέρ του Ολλανδού και άλλες τόσες υπέρ του Βρετανού.

Προσέξτε: ο παγκόσμιος πρωταθλητή πήρε κεφάλι με τη νίκη του στο συναρπαστικό Grand Prix του Μπαχρέιν. Συνέχισε με σκορ 3-1, όμως στο Μονακό, ο «Πρίγκιπας» Φερστάπεν τον εκτόπισε από την κορυφή. Όμως δεν έκανε διακοπές εκεί αφού στην Ουγγαρία οι ισορροπίες άλλαξαν εκ νέου. Είχε προηγηθεί η εγκατάλειψη του οδηγού της Red Bull Racing στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, ήρθε και το χτύπημα στο χάος της εκκίνησης που πυροδοτήθηκε από τον Βάλτερι Μπότας και η ένατη θέση του στη Βουδαπέστη, σε συνδυασμό με τη δεύτερη του Χάμιλτον, έφερε τον 36χρονο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με προβάδισμα 8 πόντων.

F1 Lead Changes 2021 until Race 16

Δεν κράτησε πολύ αφού ο εντός έδρας θρίαμβος του Φερστάπεν στο Ζάντβοορτ, τον επανέφερε στα ηνία. Τα έχασε προσωρινά στη Ρωσία αλλά δεδομένου πως εκκινούσε τελευταίος, δεν ήταν και τόσο δυσαρεστημένος. Άλλωστε είναι ήδη, ξανά στην πρωτοπορία της κούρσας του τίτλου αφού η δεύτερη θέση στη Κωνσταντινούπολη του έδωσε «αέρα» έξι πόντων. Με έξι γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο σε αυτή τη σπουδαία μάχη, πως από τον αγώνα στο Σίλβερστον και μετά, δεν έχουμε δει τη μεταξύ τους διαφορά να ανοίγει άνω των 8 πόντων. Κοινώς, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Επίσης, μία ματιά στο πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία των οδηγών μετά τον αγώνα στην Τουρκία, παρότι είδαμε οδηγούς να ανακάμπτουν μετά από μέτρια αποτελέσματα, δεν υπάρχει καμία αλλαγή θέσης στην πρώτη δεκάδα, πέραν της κορυφής!

Driver Standings post Turkey

Όσο για τους κατασκευαστές, εκεί όλη η δεκάδα παρέμεινε ως είχε, αφού με το 1-5 των Βάλτερι Μπότας και Χάμιλτον, η Mercedes είχε οριακά καλύτερη συγκομιδή από το 2-3 των Φερστάπεν-Σέρτζιο Πέρεζ.

Team Standings post Turkey

Η συνέχεια, στις 24 Οκτωβρίου, με το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που διεξάγεται στο Circuit of the Americas, στο Ώστιν.

Φωτογραφία: Mercedes-AMG Petronas
Γραφήματα: F1/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!