Ο Αλόνσο δεν θεωρεί επικίνδυνη τη σύγκρουση Χάμιλτον-Φερστάπεν

Ο Αλόνσο δεν θεωρεί επικίνδυνη τη σύγκρουση Χάμιλτον-Φερστάπεν
Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έδωσε ιδιαίτερη αξία στη σύγκρουση που οδήγησε εκτός αγώνα τους Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν, ενώ τόνισε πως δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος.

Το GP Ιταλίας σημαδεύτηκε από την επαφή που είχαν στον 26ο γύρο οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Οι δύο οδηγοί βρέθηκαν εκτός αγώνα, όμως ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, είδε το Halo να του σώζει τη ζωή όταν ο πίσω δεξιά τροχός της Red Bull τον χτύπησε στο κεφάλι.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, ρίχνοντας την ευθύνη στον Φερστάπεν και του επέβαλλαν ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του GP Ρωσίας.

Όμως ο οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, χαρακτήρισε μετά το τέλος του αγώνα τη σύγκρουση των δύο οδηγών ως αγωνιστικό συμβάν. «Είδα μόλις το συμβάν και φαίνεται πως ήταν ατυχής η θέση, η στροφή, το κέρμπ. Το μονοθέσιο αναπηδά λίγο και ακούμπησαν οι δύο τροχοί, κάτι που έκανε το αγωνιστικό να ανασηκωθεί. Αλλά είναι με χαμηλή ταχύτητα, κινούνται με 30-40 χλμ/ώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν υπάρχει τίποτα. Δεν πιστεύω πως ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στο Σίλβερστον μπορεί, αλλά σήμερα ήταν αγωνιστικό συμβάν. Ο Λιούις προσπάθησε μάλλον να ωθήσει τον Μαξ να κόψει τη στροφή. Ο Μαξ δεν κόβει τις στροφές, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να είναι στην εσωτερική για τη στροφή 2. Αμφότεροι έκαναν αυτό που έπρεπε και δυστυχώς ακούμπησαν».

Ο Αλόνσο τόνισε επίσης πως υπήρξαν ανάλογες στιγμές επίσης στον αγώνα. «Είδα επίσης σε επανάληψη την εκκίνηση. Ο Τζοβινάτσι και ο Λεκλέρ είχαν ακριβώς την ίδια επαφή, ο Στρόλ και ο Πέρεζ το ίδιο, αλλά δεν είχαν επαφή ρόδα με ρόδα, ελαστικό με ελαστικό. Είναι μια πολύ δύσκολη κίνηση να κάνεις στη στροφή 2 και ήταν άτυχοι που ακούμπησαν ρόδα με ρόδα».

Ο Αλόνσο τερμάτισε στην 8η θέση το GP Ιταλίας και βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!