Έξι γυναίκες θα συμμετέχουν φέτος στο διάσημο αγώνα του Λε Μαν

Έξι γυναίκες θα συμμετέχουν φέτος στο διάσημο αγώνα του Λε Μαν
Στις 24 ώρες του Λε Μαν για το 2021 θα δούμε τη συμμετοχή δύο αγωνιστικών, τα οποία αποτελούνται αποκλειστικά από γυναίκες οδηγούς.

Αυτή την εβδομάδα ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις 24 Ώρες του Λε Μαν. Ο θρυλικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 21-22 Αυγούστου και 61 αγωνιστικά θα δώσουν την απόλυτη μάχη σε πίστα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Λε Μαν εδώ.

Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς θα συμμετάσχουν δύο αγωνιστικά, αποκλειστικά με γυναίκες οδηγούς. Η Richard Mille Racing θα αγωνιστεί στην κατηγορία LMP2 με το #1 Oreca 07 με οδηγούς τις Τατιάνα Καλντερόν, Σοφία Φλορς και η Μπάιτσκε Βίσερ, η οποία πρόσφατα μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta και τον Πάνο Σεϊτανίδη. Το πλήρωμα αποτελεί μέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) και μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 9η θέση στη βαθμολογία ομάδων έπειτα από τρεις αγώνες.Iron Lynx

Η Iron Lynx συμμετέχει στην κατηγορία της GTE-Am με τη #83 Ferrari 488 GTE. Οι οδηγοί της ομάδας είναι οι Ραχέλ Φρέι, Σάρα Μπόβι και Μισέλ Γκατάν. Όντας επίσης μέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) βρίσκονται επίσης στην 9η θέση της βαθμολογίας ομάδων. Τα δύο πληρώματα έχουν την υποστήριξη της γυναικείας Επιτροπής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.

Τα δύο πληρώματα αγωνίστηκαν και το 2020 στις 24 Ώρες του Λε Μαν και ήταν η πρώτη φορά μετά το 1977 όπου παραπάνω από μια συμμετοχή αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες οδηγούς.

H οδηγός της Richard Mille Racing, Σοφία Φλορς δήλωσε για το Λε Μαν. «Είμαι έτοιμη για την πρόκληση, γνωρίζω ποιοι είναι οι στόχοι μου. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και έχω πολλές φιλοδοξίες. Θέλουμε ως ομάδα να αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο όπως όλοι, να έχουμε μια δυναμική εμφάνιση και να μας σέβονται».

Με έντονο «άρωμα γυναίκας» το Λε Μαν

Συνολικά 62 γυναίκες έχουν πάρει μέρος στους 89 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία. Το 1935 υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών με συνολικά 10 γυναίκες να λαμβάνουν μέρος. Η χώρα που έχει εκπροσωπηθεί τις περισσότερες φορές είναι η Γαλλία με 22 οδηγούς, ενώ η Μ. Βρετανία έχει 16.

Η Αν-Σαρλότ Βερνιέ έχει τις περισσότερες συνεχόμενες συμμετοχές με 10 από το 1974 έως το 1983. Ο καλύτερος τερματισμός της ήταν το 1978 στο τιμόνι μιας Porsche 911 Carrera RSR, την οποία μοιράστηκε μαζί με τους Χαβιέ Λαπεϊρέ και Φρανσουά Σαρβανίν και μαζί κατέκτησαν τη νίκη στην κατηγορία τους ενώ ολοκλήρωσαν 6οι στη γενική κατάταξη.

Ο καλύτερος τερματισμός στη γενική κατάταξη για γυναίκα οδηγό ήταν πίσω στο 1932, με την Οντέτε Σίκο στο τιμόνι μιας Alfa Romeo 6C 1750 να τερματίζει στην 4η θέση και να κατακτά τη νίκη στην κατηγορία της. Πιο πρόσφατα, η Βανίνα Ιξ, η κόρη του θρύλου του Λε Μαν και πρώην οδηγού της Formula 1, Τζάκι Ιξ, ολοκλήρωσε στην 7η θέση στη γενική κατάταξη στο τιμόνι μιας Lola-Aston Martin B09/60 LMP1.

Μην χάσετε τη συνεχή ροή ειδήσεων του Gazzetta για τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!