Νόρις: «Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Μπότας»

Νόρις: «Δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο Μπότας»
Ο Λάντο Νόρις ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από όσα έγιναν στην εκκίνηση του GP Ουγγαρίας, όπου τέθηκε εκτός αγώνα μετά τις πολλαπλές συγκρούσεις.

Το GP Ουγγαρίας δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενε ο Λάντο Νόρις. Ο οδηγός της McLaren έκανε εξαιρετική εκκίνηση από την 6η θέση και προσπέρασε τρία μονοθέσια μέχρι τα φρένα της στροφής 1. Όμως ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes έχασε τα φρένα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Νόρις κι εν συνεχεία να προσκρούσουν πάνω στις δύο Red Bull Racing.

Οι ζημιές στο μονοθέσιο της McLaren ήταν τέτοιες όπου οι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να τις επιδιορθώσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα. Έτσι, ο αγώνας του Νόρις έληξε άδοξα, βάζοντας τέλος στο σερί 15 αγώνων εντός βαθμολογούμενης 10άδας.

Στη μεικτή ζώνη, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Νόρις ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με όσα έγιναν στην εκκίνηση. «Είμαι πολύ εκνευρισμένος διότι ήμουν στην 3η θέση. Είχα μια εξαιρετική εκκίνηση και είμαστε εδώ για συνεντεύξεις 4-5 οδηγοί επειδή κάποιοι προσπαθούν υπερβολικά σκληρά. Νομίζουν πως είναι ήρωες, χάνουν τα φρένα και διαλύουν τον αγώνα άλλων. Όλοι κάνουν λάθη κάποια στιγμή, όμως είναι ο πρώτος γύρος. Ο Μπότας είχε ταχύτερο μονοθέσιο, θα με προσπερνούσε κάποια στιγμή. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να κάνει κάτι τέτοιο. Έχασε τα φρένα, έπεσε πάνω μου, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έκανα εξαιρετική δουλειά, αλλά εγκατέλειψα δίχως να φταίω».

Ο Βάλτερι Μπότας δέχθηκε από τους αγωνοδίκες 5 θέσεις ποινή στην εκκίνηση του GP Βελγίου. Επιπλέον προστέθηκαν 2 βαθμοί στην αγωνιστική του άδεια.

Ο Νόρις αποκάλυψε πως ο Μπότας του ζήτησε συγγνώμη μετά τον αγώνα. «Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Δεν ήταν λάθος μου. Ήρθε και μου ζήτησε συγγνώμη. Οι συγγνώμες είναι ωραίες ανάμεσα σε εμάς τους οδηγούς, αλλά δεν αλλάζουν το αποτέλεσμα. Είναι ο πρώτος γύρος του αγώνα, κανείς δεν πρέπει να κάνει κάτι ανόητο».

Image credit: McLaren media center

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!