Η Alfa Romeo μένει στη Formula 1

Κώστας Παστρίμας
Η Alfa Romeo μένει στη Formula 1
H Alfa Romeo ανακοίνωσε πολυετή συμφωνία με τη Sauber και θα παραμείνει χορηγός ονόματος της ομάδας

To όνομα Alfa Romeo επέστρεψε πανηγυρικά στη Formula 1 το 2018, όταν η ιταλική εταιρία έγινε χορηγός ονόματος της Sauber. Τους τελευταίους μήνες το ενδεχόμενο η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί θεωρούταν αμφίβολο, ωστόσο στις 14 Ιουλίου ανακοινώθηκε ότι η σχέση αυτή θα συνεχιστεί. Η ανακοίνωση μιλάει για πολυετή συμφωνία, χωρίς όμως να αναφέρει ακριβώς πόσα χρόνια θα διαρκέσει, με τις πληροφορίες ωστόσο να δείχνουν ότι θα πάει τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι τουλάχιστον η μία αγωνιστική θέση στην Alfa Romeo θα καταληφθεί από οδηγό που προέρχεται από την Ακαδημία της Ferrari. Φέτος με την ομάδα τρέχουν ο Κίμι Ράικονεν και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι, με τον Κάλουμ Άιλοτ να είναι ο αναπληρωματικός. Οι Μικ Σουμάχερ και Ρόμπερτ Σβάρτσμαν είναι επίσης υποψήφιοι για μια θέση.

alfa

Ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαράτο, δήλωσε: «Ως μια ιστορική ιταλική μάρκα, η Alfa Romeo γεννήθηκε στην πίστα. Σήμερα με υπερηφάνεια τιμούμε αυτό το ιστορικό DNA, τοποθετώντας το στην καρδιά του μέλλοντος της μάρκας μας. Κίνητρά μας είναι το πάθος και η αριστεία. Η F1 αποτελεί το εργαστήριο για το μελλοντικό εξηλεκτρισμό της γκάμας μας και συνάδει με το όραμά μας για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, οι αγώνες φέρνουν την απαράμιλλη παγκόσμια προβολή που χρειαζόμαστε για ένα επιτυχημένο μέλλον».

Δηλώσεις έκανε και ο Αγωνιστικός Διευθυντής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ: «Η Alfa Romeo ήταν ένας απίστευτος συνοδοιπόρος τα τελευταία χρόνια και είμαστε ακόμα πιο ενθουσιασμένοι για τα κεφάλαια που θα γραφτούν στο μέλλον. Οι νέοι κανονισμοί μάς δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε άλλο ένα βήμα εμπρός και πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση για να κερδίσουμε πολλά πράγματα μαζί. Ανυπομονούμε για το μέλλον».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!