Έρευνα για την κακή απόδοση στη Γαλλία ξεκίνησε η Ferrari

Έρευνα για την κακή απόδοση στη Γαλλία ξεκίνησε η Ferrari
H Ferrari εργάζεται σκληρά ώστε να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα φθοράς που αντιμετώπισε στο GP Γαλλίας.

Το φετινό GP Γαλλίας αποτέλεσε έναν εφιάλτη διαρκείας για τη Ferrari, που σημείωσε το χειρότερο αποτέλεσμα της στο 2021. Παρά τις εξαιρετικές κατατακτήριες των Κάρλος Σάινθ και Σάρλ Λεκλέρ στις θέσεις 5 και 7, ο αγώνας δεν έφερε κανένα βαθμό στη Scuderia. Μάλιστα και οι δύο της οδηγοί τερμάτισαν τον αγώνα, όμως εκτός βαθμών.

Η φθορά των ελαστικών της SF21 ήταν έντονη και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους οδηγούς της. Μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, δήλωσε πως το πρόβλημα είναι στη σχεδιαστική φιλοσοφία του μονοθεσίου και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Κάρλος Σάινθ έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Μπινότο, απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του GP Στυρίας. «Συμφωνώ με τον Ματία. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα σε τρεις ημέρες. Είμαστε εκτεθειμένοι προς ώρας στις αλλαγές της πίστας ανάλογα τις συνθήκες. Πρέπει να πειραματιστούμε με διαφορετικά set-up, ώστε το εγγύς μέλλον να περιορίσουμε το πρόβλημα. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τεράστιες έρευνες ώστε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να λύσουμε το πρόβλημα στο εργοστάσιο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αρχική αντιμετώπιση της ομάδας, που δεν περίμενε τη συμπεριφορά της SF21 στην πίστα του Πολ Ρικάρ. Επιπλέον τόνισε πως δεν θα είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα βλέπουμε συχνά. «Έχουν περάσει μόλις τρεις ημέρες, αλλά όπως μπορείτε να φανταστείτε, όλοι στην ομάδα είχαμε ξαφνιαστεί. Αλλά κατά μια έννοια γνωρίζαμε πως είμαστε εκτεθειμένοι σε υψηλή φθορά των εμπρός ελαστικών. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ένα τόσο μεγάλο εργοστάσιο όπως το δικό μας θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Ξόδεψα τις τελευταίες ημέρες μου στο Μαρανέλο και φτιάξαμε ένα πλάνο για το άμεσο και μακρινό μέλλον ώστε να βρούμε λύσεις».

Η Ferrari μετά το αποτέλεσμα της Γαλλίας έπεσε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών πίσω από τη McLaren. Στο GP Στυρίας οδεύει με στόχο μια καλύτερη εικόνα, έπειτα από το διπλό πρόσωπο που έδειξε στο Πολ Ρικάρ.

Μην χάσετε όλη τη δράση του F1 GP Στυρίας στο Gazzetta, όπως επίσης και τα LIVE μας για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!