barbie

Η Barbie τιμά τις γυναίκες στον αθλητισμό δημιουργώντας τις κούκλες εννέα αθλητριών-προτύπων

Πηνελόπη Γκιώνη

Για την 65η επέτειο της δημοφιλούς κούκλας Barbie, η Mattel έβγαλε μία νέα συλλογή από κούκλες τιμώντας εννέα γυναίκες αθλήτριες που έχουν καταρρίψει στερεότυπα και έχουν εμπνεύσει νεαρά κορίτσια ανά τον κόσμο να συνεχίσουν τον αθλητισμό.

Η Mattel και η Barbie τιμούν εννέα γυναίκες αθλήτριες με μια νέα συλλογή από κούκλες-πρότυπα. «Αναγνωρίζοντας τις αθλήτριες που έχουν προσπεράσει τα εμπόδια για τις γυναίκες στον αθλητισμό, η Barbie ελπίζει να συμβάλει στην ενίσχυση των φωνών των γυναικών στον αθλητισμό για να τιμήσει τα επιτεύγματά τους εντός και εκτός γηπέδων», δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Barbie, Mattel, σε δελτίο τύπου.

Η Αμερικανίδα σταρ του τένις, Βένους Γουίλιαμς, βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας μαζί με άλλες κορυφαίες αθλήτριες, όπως την Ιταλίδα σταρ της κολύμβησης Φεντερίκα Πελεγκρίνι αλλά και την εν ενεργεία σταρ της ενόργανης από τη Βραζιλία, Ρεμπέκα Ανδράδε.

Η Mattel επίσης κούκλες με το ομοίωμα της Καναδής ποδοσφαιρίστριας Κριστίν Σινκλέρ, της Αυστραλής ποδοσφαιρίστριας Μαίρη Φάουλερ, της Γαλλίδας πυγμάχου Εστέλ Μοσελί, της Μεξικανής γυμνάστριας Αλέξα Μορένο, της σπρίντερ του στίβου από την Πολωνία Εύα Σβόμποντα και της παρατριάθλου από την Ισπανία, Σουζάνα Ροντρίγκεζ.

Η Mattel συνεργάζεται με τη Voice in Sport, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υπερασπίζεται τα κορίτσια και τις γυναίκες στον αθλητισμό μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Η συνεργασία θα φιλοξενήσει εμπνευσμένες εικονικές συνεδρίες με μέλη των Barbie Role Models για να ενθαρρύνει κορίτσια ηλικίας 12 ετών και άνω να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους στον αθλητισμό: «Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα με οδηγούσε η ιδέα να σπάσω τις γυάλινες οροφές και να μείνω πιστή στον εαυτό μου, και η αποστολή της Barbie δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη απήχηση σε αυτό το ήθος», ανέφερε η Βένους Γουίλιαμς σε δήλωσή της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]