famehergame11

Esports: Η FIFA εγκαινιάζει πρωτοβουλία με στόχο την αύξηση της γυναικείας συμμετοχής

Η FIFAe εγκαινίασε την πρωτοβουλία FAMEHERGAME με στόχο την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα esports.

Tην περαιτέρω προβολή και την οικοδόμηση ευκαιριών βάσης αλλά και έναν ασφαλή χώρο για τις γυναίκες που αγωνίζονται σε διοργανώσεις θέλει να δημιουργήσει η FIFAe.

«Τα esports είναι για όλους και ήρθε η ώρα να αναδείξουμε τις ικανότητές μας στον κόσμο!» δήλωσε η παίκτρια esports Φαμπιέν Μορλόκ και συνέχισε: «Με την υποστήριξη της FIFAe, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το γυναικείο παιχνίδι και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά επίδοξων παικτών. Καλώ όλες τις γυναίκες εκεί έξω να έρθουν μαζί μας για να γράψουμε ιστορία και να αμφισβητήσουμε το status quo».

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι ομοσπονδίες-μέλη σε όλο τον κόσμο έχουν εξουσιοδοτηθεί να διοργανώσουν ειδικά εκπαιδευτικά καμπ για γυναίκες που θα ενταχθούν στη FIFAe και τις κοινότητές της.

Μία υποψήφια παίκτρια από κάθε ομοσπονδία που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών FIFA 2023 θα προσκληθεί σε ένα boot camp FAMEHERGAME που θα φιλοξενήσει η FIFAe αργότερα την ίδια χρονιά.

Στο boot camp οι παίκτριες θα λάβουν προπονητικές συνεδρίες και θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, με τις δύο καλύτερες παίκτριες να κερδίζουν πρόσκληση για το τουρνουά στην Αυστραλία και την Αοτερουά Νέας Ζηλανδίας αργότερα φέτος, το οποίο έχει προγραμματιστεί από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου.

Επιπλέον, η FIFAe πρόκειται να συνεργαστεί στενά με συνεργάτες του πρωταθλήματος, όπως η ECL Gaming, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς FIFA esports για γυναίκες. Η συνεργασία θα «αφηγηθεί τις ιστορίες των γυναικών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να βοηθήσει στη δημιουργία νέων προτύπων ρόλων μέσα στην κοινότητα».

Ομοσπονδίες ανά τον κόσμο, όπως αυτή του Μαρόκου που έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την καμπάνια, αγκαλιάζουν την εξής πρωτοβουλία ενώ η FIFAe δηλώνει ότι περαιτέρω πρωτοβουλίες γύρω από την εκστρατεία FAMEHERGAME και την Good Game Promise θα ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του έτους.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]