Γεωργιάδου και Γκουντούρα
11/02/2024
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Σαν σήμερα: Γεωργιάδου και Γκουντούρα κάνουν το 1-2 στο Παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης

Κώστας Ευθυμιάδης

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα, έγραψαν για… δεύτερη φορά ιστορία στην σπάθη, αφού έκαναν το 1-2 στο Παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης.

Οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου πήγαν με φιλοδοξίες για ένα μετάλλιο, όπως και σε κάθε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου κυπέλλου εξάλλου.

Το 2021 στην Ορλεάνη είχαν καταφέρει να κάνουν το 1-2 και έμελλε στην Τασκένδη, σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, να επαναλάβουν την ιστορία.

Η Γεωργιάδου στον 1ο γύρο επικράτησε εύκολα με σκορ 15-4 επί της Καζάκας Αϊγκερίμ Σαριμπάι (No67). Στον αγώνα για την είσοδο στις «16» καλύτερες πήρε άλλη μία νίκη κόντρα στην Ινδή Μπαβάνι Ντέβι Τσανταλαβάντα Σουνταραραμάν (Νο43) με 15-8.

Η Γεωργιάδου νικώντας στη συνέχεια την 33χρονη Βουλγάρα Όλγκα Χράμοβα (No30) με 15-10 πέρασε στα προημιτελικά. Εκεί κόντρα στη Γαλλίδα, Σάρα Μπαλζέρ δυσκολεύτηκε στο πρώτο μισό (5-8),στη συνέχεια όμως επέβαλε το παιχνίδι της και πήρε τη νίκη με 15-12.

Στα ημιτελικά πέτυχε τεράστια νίκη, επί της Γιαπωνέζας Μισάκι Εμούρα (Νο1) με 15-11.

Η Γκουντούρα, Νο.11 στην κατάταξη άρχισε τους αγώνες της με πρώτη αντίπαλο τη Λούκα Σουτς από την Ουγγαρία (No78) επικρατώντας με 15-14. Στο 2ο γύρο η Γκουντούρα συναντήθηκε ξανά με την Ουζμπέκα Ζαϊνάμπ Νταγιμπέκοβα, μετά το γκραν πρι της Τυνησίας, και πήρε άλλη μία νίκη με 15-12, ενώ για την πρόκριση στην οκτάδα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ουκρανής, Γιούλια Μπακάστοβα με 15-9.

Στον αγώνα για την είσοδο στην 4άδα και στην εξασφάλιση ενός μεταλλίου η Γκουντούρα χρειάστηκε την ανατροπή απέναντι στη Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Η Ισπανίδα προηγήθηκε με 12-8, όμως η Ελληνίδα ξιφομάχος με ψυχραιμία έφερε το σκορ στο 14-14 και πήρε τον τελευταίο πόντο, μαζί και τη ρεβάνς για την ήττα της στο Αλγέρι. Στον ημιτελικό κέρδισε την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-5.

Ο τελικός ήταν υπόθεση της… Γεωργιάδου, αφού είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας σε ένα ακόμη χρυσό. Ουδόλως βέβαια στενοχώρησε αυτό την Γκουντούρα που σε μία ακόμη διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο μαζί με την συναθλήτριά της.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]