Γνωρίστε την αποστολή ξιφασκίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες
24/06/2022
ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Γνωρίστε την αποστολή ξιφασκίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες

Οι Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου και Μαρία Ελένη Χαλδαίου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Οράν, όσον αφορά την ξιφασκία.

Τρία κορίτσια με διακρίσεις στο εξωτερικό, με μία εξ αυτών να αποτελεί το… μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας, θα εκπροσωπήσουν το άθλημα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Οι Δώρα Γκουντούρα, η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Μαρία Ελένη Χαλδαίου θα αγωνιστούν για την διάκριση και ενδεχομένως ένα μετάλλιο στους Μεσογειακούς, στο πρώτο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Ας τις γνωρίσουμε…

Δώρα Γκουντούρα

Δώρα Γκουντουρα

Η Δώρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Πέρασε από τένις και ενόργανη, αλλά στα 12 της άρχισε να ασχολείται με την ξιφασκία. Στα 17 της αναδείχθηκε 6η ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα Νέων και από το 2012 είναι αναπόσπαστο μέλος της εθνικής ομάδας.

Το 2020 πέτυχε την πρώτη μεγάλη διάκριση σε επίπεδο γυναικών, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο της Αθήνας, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης στην Ορλεάνη, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, στον τελικό όπου αντιμετώπισε την Δέσποινα Γεωργιάδου.

Δέσποινα Γεωργιάδου

Δεσποινα Γεωργιάδου

Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1991, στο Μαρούσι Αττικής. Ασχολήθηκε με το μοντέρνο πένταθλο κι εκεί αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ξιφασκία. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, με τραυματισμούς, οικονομικούς, αλλά και περιορισμό σε χρόνο λόγω σπουδών, συνέχισε να το παλεύει για να φτάσει σε τοπ επίπεδο. Με τον προπονητή της, Χ. Σαϊνη, κατάφερε να φέρει την πρώτη της μεγάλη διάκριση πέρυσι στην Ορλεάνη όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό την Δώρα Γκουντούρα.

Φέτος, στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Τυνησία κατάφερε να φτάσει ξανά στον τελικό και να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο. Επίσης, έχει ένα χάλκινο μετάλλιο από τους προηγούμενους Μεσογειακούς στην Ταραγόνα το 2018, ενώ ήταν επίσης «χάλκινη» στο Παγκόσμιο κύπελλο Νέων γυναικών, πίσω στο 2008.

Μαρία Ελένη Χαλδαίου

Μαρία Χαλδαίου

Η 21χρονη είναι το νέο «αίμα» που αρχίζει και φέρνει πρόωρα διακρίσεις. Στο ξίφος ασκήσεως κατάφερε το 2020 να φέρει την πρώτη μεγάλη διεθνή της διάκριση, που ήταν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Η Χαλδαίου σπουδάζει στην ιατρική σχολή και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες, ευελπιστώντας σε μία καλή παρουσία.

Φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για δεύτερη φορά, ενώ είχε καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αττάλεια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]