Η Γιαλαμά

Kρυσταλένια Γιαλαμά

Info

Ημ. Γέννησης

27 Αυγούστου 2004

Σύλλογος

Ωρίωνας Ηρακλείου

Προπονήτρια

Ελεάνα Ασκοξυλάκη

Είναι κόρη του τερματοφύλακα Νίκου Γιαλαμά, με σπουδαία θητεία στον ΟΦΗ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Ο πατέρας μου μού έμαθε πολλά πράγματα για τον αθλητισμό, μου έδωσε κάποιες βασικές αρχές, όπως τι σημαίνει η ευγενής άμιλλα, να προσπαθώ καθημερινά να γίνομαι καλύτερη, να μην απογοητεύομαι» δηλώνει στο GWomen η νεαρή πρωταθλήτρια από την Κρήτη

Άρχισε από την κολύμβηση σε ηλικία τεσσάρων ετών και από τα έξι χρόνια της ασχολείται με την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Πέρυσι κατέκτησε τα ασημένιο μετάλλιο με το κόμπο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Κορέα ήταν 8η με το ομαδικό και 6η με το κόμπο.

Πριν από μερικές ημέρες συμμετείχε στο FINA World Series Super Final, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με το ομαδικό.

Πέρυσι πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όμως το όνειρο συμμετοχής για την εθνική ομάδα έμεινε στη μέση, καθώς εξ αιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν πήρε μέρος στους αγώνες.

«Έφθασα μέχρι το Τόκιο, έζησα μια εμπειρία, τώρα ελπίζω σαν ομάδα να προκριθούμε στο Παρίσι το 2024 και να τη ζήσω κανονικά τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες» καταλήγει η Κρυσταλένια Γιαλαμά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]