Η Σοφία Κεσσίδη

Σοφία Κεσσίδη

Info

Ημ. γέννησης

6 Ιανουαρίου 2022

Αθλημα

Δισκοβολία

Σύλλογος

ΑΣ Κένταυρος

Η Σοφία δεν αφήνει ποτέ τις αναμνήσεις να είναι καλύτερες από τα όνειρά της και δίνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή! Το έκανε το 2018, όταν αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο.

Στα 18 της χρόνια έχει διανύσει πολλά… μέτρα πρωταθλητισμού στη δισκοβολία, όμως πρωταθλητισμό κάνει και στη ζωή της. Το 2018 ήταν 6η στους Ολυμπιακούς Νέων, αλλά ένας τραυματισμός την άφησε για λίγο εκτός αγώνων.

Μικρό εμπόδιο για μια αθλήτρια με τεράστια θέληση, αφού με ένα μήνα σκληρής προπόνησης ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια από τον ΣΕΓΑΣ.

«Θα ήθελα να σας πω ότι η γενιά μας αποτελείται από πολύ ταλέντο. Δεν αναφέρομαι μόνο στον σύλλογό μου. Υπάρχουν παιδιά αξιόλογα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στον αθλητισμό και όχι μόνο. Πρέπει όμως να μας στηρίξουν. Εάν συμβεί αυτό, να είσαστε έτοιμοι να δείτε πολλά από εμάς. Τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ», τονίζει η 18χρονη αθλήτρια του Κενταύρου, που έχει ατομικό ρεκόρ 49.47 στη δισκοβολία!

Η Σοφία συνιστά ένα από τα νέα μέλη του προγράμματος «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών». Η μαχητικότητα, οι φιλοδοξίες και η δυναμική της συνθέτουν έναν ισχυρό σύμμαχο για το βάθρο, ενώ αποτελούν και μεγάλο κομμάτι στη φιλοσοφία της bwin.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]