Η Βάσω Σταυρίδου

Βάσω Σταυρίδου

Info

Ημ. γέννησης

11 Ιουλίου 2003

Αθλημα

Πυγμαχία

Σύλλογος

Μαχητές Ελευθερόπουλος

Προπονητής

Παναγιώτης Καρανικολής

Η Ελληνίδα πυγμάχος που είχε εξασφαλίσει τη θέση της στο βάθρο των νικητών μετά τη νίκη της επί της Τουρκάλας Ykildiry Sila, πάλεψε με την Ουκρανή πρωταθλήτρια Μάκχνο Καρολίνα στον ημιτελικό, ηττήθηκε με 3-2 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά το αργυρό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων το 2021 στο Μαυροβούνιο.

«Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22 και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Απέναντι στην Μάκχνο θα μπορούσα να είχα εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, αλλά δεν πήρα το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ένα οριακό παιχνίδι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, την ομοσπονδία Πυγμαχίας και ειδικά τον πρόεδρο κ. Χάρη Μαριόλη. Για μένα αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι το δεύτερο Ευρωπαϊκό μετάλλιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Η Βάσω Σταυρίδου στα 19 της είναι 3 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και αυτό ήταν δεύτερο μετάλλιο της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]