γκροθες
07/05/2023
ΒΟΛΕΙ

Γκρόθες-Μέντιτς στο GWomen: «Μοναδικό να αγωνίζεσαι με τέτοιο κοινό, τεράστιο βήμα για το βόλεϊ γυναικών»

Πηνελόπη Γκιώνη

Σε ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά με τον κόσμο της ομάδας να μην αφήνει ούτε λεπτά τις «πράσινες» μόνες, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και ετοιμάστηκε να πανηγυρίσει... στα μπουζούκια.

Σε έναν αγώνα με αρκετές δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό, και έναν Ολυμπιακό που φάνηκε ετοιμοπόλεμος, οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού κατάφερε να σηκώσει την 25η κούπα στην ιστορία του πρωταθλήματος Ελλάδος. Και, μάλιστα, αυτή τη φορά σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί σε αγώνα βόλεϊ γυναικών.

Μετά από πέντε σετ με πλούσια δράση, στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος, και χωρίς να έχει περάσει στιγμή που οι οργανωμένοι φίλαθλοι του τριφυλλιού σταμάτησαν να τραγουδούν για την ομάδα τους, οι «πράσινες» σήκωσαν το πολυπόθητο τρόπαιο της Volley League και τραγούδησαν «χόρτο μαγικό», όσο αποθεώνοντας από το κοινό.

Λίγο μετά την παύση των πανηγυρισμών, και ενώ ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει μικρά παιδιά με κινητά στα χέρια που προσπαθούσαν να βγάλουν φωτογραφία με τις πρωταθλήτριες -γεγονός που μόνο χαμόγελα μπορεί να προσφέρει στους πραγματικούς λάτρεις του αθλητισμού-, η ακραία του Παναθηναϊκού από την Ολλανδία, Μάρετ Γκρόθες, μίλησε στο GWomen για την επιτυχία της ομάδας της.

«Ήταν δύσκολο σήμερα. Νομίζω πως δεν βρισκόμασταν στο καλύτερο επίπεδο σήμερα όμως το ότι παίξαμε μπροστά σε αυτό το φοβερό κοινό ήταν πολύ ιδιαίτερο. Βάζουμε ξανά το βόλεϊ γυναικών στο προσκήνιο!», είπε σχετικά με τον αγώνα ενώ εξήγησε πως οι μόνες κουβέντες που είπαν πριν από το tie break ήταν «Πάμε!»: «Είχαμε αρκετές δύσκολες στιγμές στον αγώνα αλλά, ξέρεις, όταν ήμασταν το 2-2 είπαμε μεταξύ μας πως “Πάμε από την αρχή, τελειώνουμε το ζέσταμα και απλά πάμε!”. Και έτσι έγινε, μπήκαμε μέσα πολύ έτοιμες και προχωρούσαμε μόνο προς τα εμπρός και… τα καταφέραμε!».

Φυσικά, η Γκρόθες δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το γεγονός πως στο γήπεδο είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους οργανωμένους του Ερασιτέχνη. Λίγο πριν τον τελευταίο πόντο του αγώνα το γήπεδο σειόταν και οι οπαδοί είχαν έτοιμες τις κραυγές του πανηγυρισμού: «Ήταν ένα τεράστιο βήμα για το βόλεϊ γυναικών το ότι σήμερα ήρθε τόσος κόσμος στο γήπεδο για εμάς και μας παρακινεί. Τους ακούς συνεχώς, δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα τους για εμάς και μας κάνουν πιο δυνατές», τόνισε όσο ακόμη μπορούσες να ακούσεις μερικούς φιλάθλους να τραγουδούν. Όμως, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το γεγονός πως ο τελικός (ή μάλλον ένας ακόμη τελικός) δεν μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση αλλά μόνο σε livestreaming: «Ήταν τελικός! Των ανδρών είναι πάντα στην τηλεόραση…».

Ανάμεσα στα αμέτρητα χαμόγελα και τα ατελείωτα κλικ, η κεντρική του Παναθηναϊκού Σοφία Μέντιτς έκανε μία μικρή παύση για να περιγράψει στο GWomen πόσο μοναδικό είναι να παίζει κανείς στην Ελλάδα όταν πρόκειται για ένα τόσο θερμό κοινό, όπως αυτό που απόλαυσαν στον χθεσινό τελικό. Μάλιστα, τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να παίξει κανείς κάπου αλλού όταν έχει βιώσει κάτι τόσο έντονο στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ.

mendic

«Ήταν δύσκολος αγώνας σήμερα, είχαμε μία πολύ καλή ομάδα απέναντί μας αλλά παίξαμε καλά. Είναι πραγματικά μοναδικό το να αγωνίζεται κανείς στην Ελλάδα και το λέω ειδικά για το βόλεϊ γυναικών, γιατί δεν βλέπεις συχνά τόσο κόσμο στα γήπεδα. Αν έχεις αγωνιστεί στην Ελλάδα, με τόσο κόσμο όπως σήμερα, δεν νομίζω ότι μπορείς να αγωνιστείς αλλού μετά!», επεσήμανε. Αναφερόμενη στην εύλογη πίεση που προκάλεσε το 2-2, η Σέρβα πρωταθλήτρια δήλωσε πως η ομάδα δεν ένιωσε να βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο αφού οι δυσκολίες που έχουν περάσει μέσα στη χρονιά φάνηκαν τελικά… χρήσιμες: «Στο τέλος δεν αγχωθήκαμε, όχι. Μέσα στη χρονιά είχαμε αρκετές δύσκολες στιγμές και ήταν μία ακόμη. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και το κάναμε».

Το γήπεδο σιγά σιγά άδειασε, οι οπαδοί μάζεψαν τα πανό τους και οι πρωταθλήτριες μαζί με την κούπα τους και όλο το team της ομάδας μετέφεραν το πάρτι στα αποδυτήρια όπου για λίγο πανηγύρισαν έξαλλα, ανοίγοντας και μία μικρή σαμπάνια. Βέβαια η Μέντιτς ετοιμαζόταν για κάτι… λίγο πιο grande: «Ελπίζω να το γιορτάσουμε με μπουζούκια! Μου αρέσει πάρα πολύ η ελληνική μουσική και νομίζω τα μπουζούκια θα ήταν ο τέλειος τρόπος να γιορτάσουμε!».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]