Αλιξ Κλίνεμαν: Το «χρυσό κορίτσι» των ΗΠΑ που αγάπησε την άμμο!
26/06/2022
ΒΟΛΕΙ

Αλιξ Κλίνεμαν: Το «χρυσό κορίτσι» των ΗΠΑ που αγάπησε την άμμο!

Νίκος Κικίδης

Πέρασε χρόνια στα κλειστά γήπεδα του βόλεϊ, όμως στο τέλος την κέρδισε η άμμος! Το 2017 η Άλιξ Κλίνεμαν πρόδωσε την... πρότερη ζωή της και μεταπήδησε στο beach volley, με επιβράβευση το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Τα πρωινά της Άλιξ Κλίνεμαν ξεκινούν στις 7:30 το πρωί με τρέξιμο στην παραλία South Bay, του Λος Άντζελες. Από εκεί και πέρα οι προπoνήσεις της μπαίνουν σε ρυθμούς ρουτίνας. Η αρχή γίνεται με προπόνηση διάρκειας δυο ωρών μαζί με τη συμπαίκτριά της στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, Έιπριλ Ρος, προτού αμφότερες επιστρέψουν στα κεντρικά της Ομοσπονδίας του Beach Volley για ανάλυση μέσω βίντεο και δουλειά στο γυμναστήριο.

Στη συνέχεια ακολουθεί μια συνεδρία φυσικοθεραπείας και μια βόλτα στη σάουνα για χαλάρωση και επαναφόρτιση των μπαταριών. Κάπως έτσι ήταν η ρουτίνα και το γενικότερα πρόγραμμα που οδήγησε το δίδυμο στο χρυσό μετάλλιο στο beach volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020), με τις δυο Αμερικανίδες μάλιστα να κατακτούν την κορυφή του βάθρου αήττητες, δίχως καν να κινδυνέψουν να ηττηθούν σε κάποια αναμέτρηση. Και μπορεί για την Ρος το χρυσό μετάλλιο να λειτούργησε σαν φυσικό επακόλουθο της ατελείωτης δουλειάς και της αφοσίωσης που είχε ρίξει στο άθλημα, όμως για την Κλίνεμαν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά...

Βλέπετε, η 32χρονη αθλήτρια στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ήταν ερωτευμένη με το κανονικό βόλεϊ! «Η σχέση μου με το βόλεϊ μού φαίνεται σαν μια μακρινή ανάμνηση» παραδέχεται πλέον η ίδια, η οποία πήρε τη μεγάλη απόφαση να... αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση πίσω στο 2017! Ωστόσο, μέχρι τότε τα κλειστά γήπεδα του βόλεϊ ήταν ολόκληρη η ζωή της. «Αυτή ήταν η ζωή μου από τα 8 μέχρι τα 26, ανέπνεα και ζούσα γι΄αυτό. Και τώρα, σχεδόν δεν μπορώ καν να το θυμηθώ» απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τον... πρότερο βίο της.

Πριν από πέντε χρόνια όμως, η άμμος κατάφερε να της κλέψει την καρδιά. Και σχεδόν από το... πουθενά αποφάσισε να κάνει την αλλαγή, Μια αλλαγή που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να μην φαίνεται δραματική, ωστόσο κρύβει παγίδες και εμπόδια για μια επαγγελματία με φιλοδοξίες που αλλάζει σκηνικό και περιβάλλον. Η Κλίνεμαν ωστόσο έθεσε στόχο ζωής να πετύχει σε αυτή τη νέα περιπέτεια και η απόλυτη επιβράβευση έμελλε να έρθει περίπου τρία χρόνια αργότερα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το δίδυμο Έιπριλ - Κλίνεμαν συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού και τελικά δεν απογοήτευσε. Χάρη σε μια αήττητη πορεία μέχρι τον τελικό κόντρα στις Αυστραλές τις οποίες και φυσικά... ξεπάστρεψε με συνοπτικές διαδικασίες, το δίδυμο εκπλήρωσε το πεπρωμένο του και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βάθρου.

Fast forward 18 μήνες αργότερα, η Κλίνεμαν πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για να διευθετήσει έναν τραυματισμό στο χέρι. Μια ακόμα δοκιμασία στην αξιοπερίεργη καριέρα της. Η ίδια ωστόσο πλέον το έχει αφήσει πίσω της για τα καλά και εμφανίζεται έτοιμη για την επόμενη περιπέτεια. Και ποιος ξέρει; Μπορεί ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς να την περιμένει καρτερικά στο μέλλον!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]