H Ανθουλη
21/06/2022
ΒΟΛΕΙ

Ανθούλη στο GWomen: «Μεγάλη μου τιμή που θα με εμπιστευθεί ο Παναθηναϊκός, θέλω το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη»

Φώτης Καρακούσης

Η Μάρθα Ανθούλη μιλάει στο Gwomen για την μεταγραφή της στον Παναθηναϊκό, τους στόχους της με το «τριφύλλι» και τονίζει πως είναι τιμή της που την εμπιστεύθηκαν οι «πράσινες».

Δεν θεωρείται άδικα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά συνολικά στην Ευρώπη, καθώς μιλάμε για μια παίκτρια μόλις 18 ετών που έχει κάνει όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα επάνω της. Η ύψους 2.02 διαγώνια, μετά την Θέτιδα Βούλας θα συνεχίσει την καριέρα της στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό και μιλώντας στο GWomen γι' αυτό το σημαντικό βήμα της καριέρας της, έκανε λόγο για μεγάλη της τιμή που την εμπιστεύθηκε μια ομάδα όπως το «τριφύλλι».

Η Ανθούλη μίλησε για τον τραυματισμό της, τα όνειρά της που είναι για κάθε χρονιά ξεχωριστά και για φέτος είναι να βοηθήσει τις «πράσινες» να κατακτήσουν το νταμπλ και να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στο μπιτς βόλεϊ και το Thessaloniki Grand Slam, καθώς βρέθηκε πολλές μέρες στις εξέδρες του γηπέδου της Αριστοτέλους παρακολουθώντας τις μάχες στην άμμο.

Μάρθα ας ξεκινήσουμε με το μπιτς βόλεϊ και όσα είδες αυτές τις ημέρες στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου με εξαίρεση την βροχή ήσουν στις εξέδρες όλες τις μέρες παρακολουθώντας τους αγώνες. Πως σου φάνηκε το τουρνουά;

«Ειλικρινά αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν ο κόσμος. Το γήπεδο ήταν κάθε μέρα γεμάτο. Κάθε φορά που ερχόμουν το έβλεπα, ενώ είχε και με την βροχή. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία, τα παιδιά με τα μικρόφωνα ανέβαζαν τον κόσμο και ήταν όλο ένα πάρα πολύ ωραίο θέαμα. Τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ ωραία, οι τελικοί εξαιρετικοί και συνολικά όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια από τα προκριματικά. Πραγματικά ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά αυτό της Θεσσαλονίκης και ακόμα πιο ωραίο που όλοι οι αγώνες έγιναν στην Αριστοτέλους».

«Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού»

Πάμε τώρα στη σάλα. Η χρονιά που πέρασε πήγε πολύ καλά για εσένα. Έκανες μεγάλες εμφανίσεις με την Θέτιδα Βούλας και πλέον θα συνεχίσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό. Πόσο σημαντικό είναι για εσένα να συνεχίσεις την καριέρα σου σε μια ομάδα που και το νταμπλ έχει κατακτήσει και έχει ένα μεγάλο όνομα;

«Είναι μεγάλη μου τιμή που ο Παναθηναϊκός θα με εμπιστευθεί να παίξω στη θέση της διαγώνιου τη νέα χρονιά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα συνεχίσω να παίζω στην Ελλάδα για ακόμα μία χρονιά. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και έχει αρκετή πίεση. Το να παίζεις σε αυτή την ομάδα έχει αρκετές δυσκολίες αλλά γι' αυτό ακριβώς έρχομαι. Φυσικά ανυπομονώ να παίξω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο, καθώς έχω δει το πόσο καλή ατμόσφαιρα δημιουργούν και πόσο βοηθάνε την ομάδα τους».

Η Ανθουλη

Ξεκινώντας το βόλεϊ περίμενες σε μία τόσο μικρή ηλικία να έχεις καταφέρει όσα έχεις καταφέρει και όλοι να μιλάνε με τόσο καλά λόγια για σένα; Νιώθεις το βάρος; Σε αγχώνει όλο αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν φάσεις που αγχωνόμουν. Εννοείται αυτό, ποιος άλλωστε δεν περνάει αυτές τις φάσεις, αλλά με βοήθεια και των δικών μου και διάφορων ατόμων που είναι στον χώρο μου έχω μάθει να διαχειρίζομαι το άγχος και τις πιέσεις. Δεν κρύβω όμως πως ποτέ μου δεν περίμενα πως θα έφτανα σε αυτό το σημείο ούτε στα 17 μου, ούτε στα 27 μου, ούτε ποτέ».

Τον χειμώνα που μας πέρασε έφυγες για πρώτη φορά μακριά από τους γονείς σου. Πως το έζησες όλο αυτό;

«Ήταν και αυτό μια δυσκολία. Γενικά για όλους μας και για μένα, αλλά φυσικά και για τους γονείς μου. Έμαθα σχετικά γρήγορα να είμαι μόνη μου, να είμαι κάπως ανεξάρτητη, αλλά πήρε ένα τρίμηνο με τετράμηνο. Στο διάστημα αυτό ήμουν συνέχεια με την ομάδα για τους αγώνες, τις αποστολές για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις και ουσιαστικά δεν ήμουν ποτέ σπίτι-σπίτι και μόνη μου τελείως».

Και έρχεται και μια ακόμα πιο απαιτητική χρονιά, καθώς είσαι σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, θα υπάρχουν και τα ταξίδια για την Ευρώπη, που είχες βέβαια και με την Θέτιδα. Τα σκέφτεσαι όλα αυτά;

«Αυτό με τα ταξίδια στο εξωτερικό το ξεκίνησα όπως είπες και εσύ με την Θέτιδα, απλά θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά. Μου αρέσει ειλικρινά πάρα πολύ το να είμαι συνέχεια έξω, εννοείται να παίζω τέτοιους αγώνες και η πίεση μου αρέσει γιατί έχει αυτή την φωτιά ας το πω που σε συναρπάζει και πραγματικά ανυπομονώ με το καλό να γίνω καλά και να ξεκινήσει η χρονιά όσο καλύτερα γίνεται».

«Υπήρξε υπερβολή με τον τραυματισμό μου, τέλη Ιουλίου θα έχω επιστρέψει αν όλα πάνε καλά»

Πριν συνεχίσουμε για τους στόχους και με αφορμή αυτό που είπες να γίνεις καλά, πως είναι ο τραυματισμός στου στο πόδι; Γιατί η αλήθεια είναι πως στην αρχή ανησυχήσαμε με όσα βγήκαν προς τα έξω.

«Γενικά υπήρξε μια υπερβολή στα social και όταν μετά γράφτηκαν άρθρα για τον τραυματισμό μου κανείς δεν μπορούσε να ήταν σίγουρος, καθώς μέσα σε μία ώρα δεν γίνεται να είναι κάτι οριστικό. Το θετικό είναι πως είναι πολύ καλύτερα από όσο περίμενα, στάθηκε πολύ τυχερή γιατί έπαθα εξάρθρωση και όχι ρήξεις και κατάγματα, μόνο κάποια οστικά οιδήματα και πραγματικά είμαι πάρα πολύ τυχερή γι' αυτό».

Δηλαδή πότε σου έχουν πει οι γιατροί πως θα είσαι σε θέση να επιστρέψεις;

«Ο γιατρός μου λέει πως αν όλα πάνε καλά θα είμαι πίσω τέλη Ιουλίου εκεί κοντά στην προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού να έχω μπορέσει να είμαι πίσω φουλ, με άλματα κανονικά».

Η Ανθούλη

Δηλαδή στα προκριματικά θα αγωνιστείς κανονικά με την Εθνική;

«Αν όλα πάνε καλά ναι. Ούτε εγώ βέβαια μπορώ να πω κάτι, ούτε ο φυσιοθεραπευτής μου γιατί δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Όλα παίζονται».

Αφού πιάσαμε την Εθνική, πως βλέπεις αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται;

«Είμαστε μια νέα φουρνιά, εφόσον τα περισσότερα από τα περσινά κορίτσια δεν είναι μαζί μας σε αυτή την αποστολή. Μου αρέσει πάρα πολύ όσο ήμουν. Μου άρεσε το κλίμα, έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Όλες είναι πολύ φιλικές και όσον αφορά το επίπεδο προσαρμοζόμαστε η μία με την άλλη και όλα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια».

«Ο Παναθηναϊκός θα έχει το ρόστερ για να χτυπήσει το νταμπλ και να πάει όσο καλύτερα γίνεται και στην Ευρώπη»

Επιστρέφουμε στον Παναθηναϊκό. Πως βλέπεις τη νέα χρονιά; Βέβαια δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί το ρόστερ, αλλά ποια είναι η πρώτη σου εικόνα και συνολικά για το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα γενικώς θα είναι σίγουρα πιο δυνατό. Έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις από όλες τις ομάδες και αυτό με χαροποιεί γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο του βόλεϊ της χώρας. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ρόστερ που θα μπορεί να χτυπήσει και πάλι πρωτάθλημα, Κύπελλο και να πάει όσο γίνεται πιο μακριά στην Ευρώπη και θα δείξει γιατί δεν είναι μόνο τι ρόστερ έχεις, αλλά πόσο το θέλεις, πόσο παλεύεις και το σημαντικό είναι να διεκδικείς τίτλους ακόμα και αν δεν καταφέρνεις να τους κατακτάς».

Και κλείνοντας ποιο είναι το όνειρο της Μάρθας Ανθούλη; Μιλάμε για το αγωνιστικό όνειρο. Με τι θα έλεγες πως τώρα έχεις πετύχει;

«Δεν κάνω όνειρα για το μακρινό μέλλον. Κάνω όνειρα για φέτος. Το όνειρο για φέτος είναι να μπορέσουμε να κατακτήσουμε του νταμπλ και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη, τα πάντα. Αυτό είναι το όνειρό μου και για εμένα να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ σαν Μάρθα και να κατακτήσω όσα περισσότερα μπορώ όχι μόνο σας παίκτρια, αλλά και σαν άνθρωπος».

Το εξωτερικό το κοιτάς;

«Εννοείται, αυτή την στιγμή βέβαια το έχω αφήσει γιατί θα συνεχίσω στην Ελλάδα, αλλά με ενδιαφέρει αρκετά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]