Η Κόρι Γκοφ χαιρετάει το κοινό
22/02/2024
ΤΕΝΝΙΣ

Η Κόκο Γκοφ μία από τις 12 γυναίκες της χρονιάς, σύμφωνα με τους TIME

Πηνελόπη Γκιώνη

Η μόλις 19 ετών τενίστρια, Κόκο Γκοφ, βρίσκεται ανάμεσα στις 12 γυναίκες που ξεχώρισε το περιοδικό TIME για τη χρονιά 2024.

Ένα από τα πρόσωπα του τένις είναι χωρίς αμφιβολία η, έφηβη ακόμη, Κόκο Γκοφ. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια, που έχει κατακτήσει ήδη έναν τίτλο grand slam αφού νίκησε στο US Open, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέσα κι έξω από τα κορτ. Πρώτα για τις επιδόσεις της και τις νίκες της και έπειτα για τις δηλώσεις και τις κινήσεις της, τον χαρακτήρα που προβάλλει και την προσπάθεια που κάνει για ένα καλύτερο αύριο στο τένις γυναικών.

Έτσι, το περιοδικό TIME τη συμπεριέλαβε στις 12 γυναίκες της χρονιάς για το 2024 και την τοποθέτησε σε μία λίστα ανάμεσα σε μία κάτοχο βραβείου νόμπελ, σε ακτιβίστριες ειρήνης, σε καλλιτεχνίδες και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες. Μάλιστα, η Γκοφ είναι η μοναδική αθλήτρια της λίστας.

Οι TIME γράφουν «Coco Gauff Is Chasing That Championship High», δείχνοντας πως η φιλοδοξία της να φτάσει στην ψηλότερη κορυφή του αθλήματος είναι τέτοια που την κάνουν να “κουβαλά” και το υπόλοιπο άθλημα μαζί της. Παράλληλα, οι πράξεις και οι δηλώσεις της σχετικά με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα όπως η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020, δείχνουν την ευαισθητοποιημένη πλευρά της και το γεγονός πως χρησιμοποιεί για καλό το δημόσιο βήμα που έχει.

Η λίστα αποτελείται από τις Γκρέτα Γκέργουιγκ (σκηνοθέτης της ταινίας Barbie), Ταράζι Χένσον (ηθοποιός), Λέενα Νάιρ (CEO της Chanel), Κλόντια Γκόλντιν (κάτοχος Νόμπελ οικονομικών επιστημών), Γκανέι Γιεχούντα από το Ισραήλ και Ρεέμ Χαγιαρέχ από την Παλαιστίνη (ακτιβίστριες ειρήνης), Άντα Λιμόν (ποιήτρια), Άντρα Ντέι (τραγουδίστρια), Νάντια Μουράντ (ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων), Ζάκι Πάτερσον (ακτιβίστρια κλιματικής αλλαγής, δικαιωμάτων γυναικών), Μαρλένο Φέγιο (ιατρική επιστήμονας, γενετίστρια). Το κριτήριο της επιλογής ήταν οι γυναίκες αυτές να χτίζουν γέφυρες για ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες, όλων των γενεών και κοινοτήτων, χωρίς σύνορα και όρια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]