paula_badosa
05/10/2023
ΤΕΝΝΙΣ

WTA: Η Μπαντόσα και οι υπόλοιπες τενίστριες που στοχεύουν στην επιστροφή μέσα στο 2024

Δημήτρης Οικονόμου

Πάουλα Μπαντόσα, Ναόμι Οσάκα και Έμα Ραντουκάνου είναι μόνο μερικές από τις τενίστριες που στοχεύουν στην επιστροφή τους στο τουρ μέσα στο 2024.

Το τουρ έχει πάντοτε την ιδιαιτερότητα του νέου. Των αστέρων που κάνουν το δικό τους ξεπέταγμα για να εμφανιστούν και να διεκδικήσουν τους τίτλους απέναντι στα φαβορί. Βοντρούσοβα και Γκοφ αντιστάθηκαν άλλωστε στην κυριαρχία που πήγαν να επιβάλλουν οι Σφιόντεκ, Σαμπαλένκα και Ριμπάκινα, κατακτώντας τα δύο τελευταία Grand Slam της σεζόν.

Σε έναν χρόνο που μάθαμε αρκετές καινούργιες παίκτριες, οι οποίες πρόλαβαν να κάνουν το δικό τους ξεπέταγμα και να δηλώσουν πως βρίσκονται εδώ με το βλέμμα στο μέλλον, όπως για παράδειγμα η Μίρα Αντρέεβα, της οποίας το άστρο ξεκίνησε να... λάμπει στη Μαδρίτη.

Ωστόσο αρκετά από τα μεγάλα ονόματα, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν ή να παίξουν όσο θα ήθελαν και στοχεύουν το 2024 στο ημερολόγιό τους ως τη χρονιά της επανεκκίνησης.

Η Μπαντόσα θέλει να παίξει ξανά στην Αυστραλία

Μία εξ αυτών είναι φυσικά η Πάουλα Μπαντόσα. Η Ισπανίδα πραγματοποιούσε μία πολύ καλή χωμάτινη σεζόν, μέχρι ο τραυματισμός στην πλάτη να την αφήσει εκτός Roland Garros, παρόλο που έφτασε ως τα ημιτελικά στη Ρώμη λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο σκοπός της Ισπανίδας, πρώην Νο2 του κόσμου είναι να επιστρέψει στα κορτ από τις αρχές του 2024, κυκλώνοντας την Αυστραλία. Η Μπαντόσα μετά το Roland Garros προσπάθησε να αγωνιστεί στο Wimbledon, όπου και αποχώρησε με τον ίδιο τραυματισμό να την ταλαιπωρεί στον δεύτερο γύρο και έκτοτε δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί.

Η επιστροφή της Ναόμι Οσάκα

Κάτοχος τεσσάρων Grand Slam, η Ναόμι Οσάκα από πολύ μικρή ηλικία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα brand names στο τένις. Μέχρις ότου απασφαλίσει για το τι συμβαίνει γύρω της και πόσο αυτή η κατάσταση της πίεσης την επηρεάζει.

Μιλώντας ανοιχτά για την ψυχική της υγεία αποφάσισε να κάνει το δικό της διάλειμμα, ενώ το 2023 έφερε στον κόσμο και το πρώτο της παιδί, σε ηλικία 25 ετών.

Όπως δήλωσε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της, η επιστροφή της είναι πιο κοντά από ποτέ. «Βλέπω παιχνίδια και σκέφτομαι, μακάρι να έπαιζα και εγώ» τόνισε η Γιαπωνέζα, που σκοπεύει να επιστρέψει στο Australian Open του 2024, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η Έμα Ραντουκάνου αφήνει πίσω τα χειρουργεία

Το 2021 κατέκτησε σχεδόν από το πουθενά, τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της. Η Έμα Ραντουκάνου μετά το US Open δεν είδε τα πράγματα να εξελίσσονται όπως εκείνη θα ήθελε. Αρκετές ήττες, μαζεμένες αλλαγές προπονητών και φυσικά τραυματισμοί.

Τέτοιοι ώστε να την αφήσουν μακριά από την αγωνιστική δράση μετά τον Απρίλιο. Η Βρετανίδα μόλις στα 20 της χρόνια, εγχειρίστηκε και στους δύο καρπούς αλλά και τον αστράγαλό της, βάζοντας ως αφετηρία για την επιστροφή της το 2024.

Όπως φυσικά άπαντες, θέλει πολύ να κάνει ένα καλό ξεκίνημα που θα τη φέρει στο Australian Open, έχοντας πέσει όμως πλέον στο Νο279 του κόσμου.

Φυσικά η παραπάνω τριάδα δεν αποτελεί τις μοναδικές τενίστριες που έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Η Αντζελίκ Κέρμπερ, ούσα και αυτή πλέον μητέρα, μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού θέλει να ξαναδεί στα ταμπλό των τουρνουά το όνομά της με το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Η Καρολίν Βοζνιάκι πραγματοποίησε τη δική της επιστροφή στο τουρ μέσα στο 2023, θέλοντας όμως το 2024 να κάνει κάτι πιο σταθερό και σαφές. Η πρώην Νο1 του κόσμου γνωρίζει πως θα παίξει με σιγουριά σε αρκετά τουρνουά μέσα στο 2024, ενώ ακόμα παραμένει ερωτηματικό το κατά πόσο θα επιστρέψει στο τουρ η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Μπορεί, λοιπόν, η αγωνιστική σεζόν να φτάνει προς το φινάλε της, με το ενδιαφέρον να στρέφεται προς το παρόν στο Πεκίνο και τη συλλογή βαθμών, ειδικά για τη Σάκκαρη με φόντο την επιστροφή στα WTA Finals, ωστόσο το 2024 προμηνύεται... συναρπαστικό!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]