naomi osaka
21/05/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Ναόμι Οσάκα: Απαντά σε όσους «ανησύχησαν» για την καριέρα της λόγω εγκυμοσύνης

Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά την ανακοίνωση της Ναόμι Οσάκα πως είναι έγκυος, έκανε μία παύση από το τένις όπως είναι φυσικό. Δυστυχώς, ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να αποφύγει τα σεξιστικά σχόλια που έκαναν τη δική τους κριτική σχετικά με την επιστροφή της στα κορτ.

Η κάτοχος των τεσσάρων Γκραν Σλαμ τίτλων, Ναόμι Οσάκα, μοιράστηκε τα συναισθήματά της σχετικά με μερικά μισογυνιστικά σχόλια που έγιναν και αφορούσαν σε εκείνη και την καριέρα της στο τένις. Πιο συγκεκριμένα, η Οσάκα έγραψε ένα Tweet αναφερόμενη σε όλους εκείνους που που «νοιάστηκαν ξαφνικά» για την καριέρα της.

«Παρεμπιπτόντως, για όσους ξαφνικά νοιάστηκαν για την καριέρα μου- Υπάρχουν πολλοί άνδρες αθλητές με παιδιά που είναι σημαντικά λιγότερο επιτυχημένοι. Ίσως θα πρέπει να ανησυχήσετε για εκείνους καλύτερα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά μάλλον θα πρέπει να το κατευθύνετε σε όσους το χρειάζονται», έγραψε αρχικά και έπειτα συμπλήρωσε: «Δεν προσπαθώ να το κάνω αυτό ένα ζήτημα μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά ας είμαστε αληθινοί».

Όπως ήταν λογικό, το μήνυμα που έστειλε η Οσάκα βρήκε φοβερή ανταπόκριση από τους φαν της αλλά και άλλες γυναίκες που είναι μητέρες, όπως η πρωταθλήτρια του στίβου Άλισον Φίλιξ που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχα σχόλια.

Οι χρήστες της άφησαν θετικά σχόλια και συμφώνησαν μαζί της, γράφοντας μάλιστα και τα ονόματα άλλων επιτυχημένων γυναικών με παιδιά για να υποστηρίξουν τη σκέψη της πως οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]