Australian Open: H Ουκρανή Μάρτα Κοστιούκ μίλησε για τον πόνο που της προκάλεσαν οι φιλορώσοι φανς στη διοργάνωση 
27/01/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Australian Open: H Ουκρανή Μάρτα Κοστιούκ μίλησε για τον πόνο που της προκάλεσαν οι φιλορώσοι φανς στη διοργάνωση 

Πηνελόπη Γκιώνη

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να μένουν αθέατα» δήλωσε η τελευταία Ουκρανή παίκτρια του Γκραν Σλαμ, αναφερόμενη στα περιστατικά που έλαβαν χώρα στις αρένες με τους φιλορώσους φανς.

Η τελευταία εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο Australian Open, Μάρτα Κοστιούκ, μίλησε για τον πόνο που της προκάλεσαν οι φιλορωσικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Melbourne Park μετά τον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Μάρτα Κοστιούκ ηττήθηκε στα ημιτελικά του διπλού γυναικών μαζί με τη Γκαμπριέλ Ρούσε, και έμεινε συγκλονισμένη από το θέαμα των υποστηρικτών του Πούτιν που ήταν παρόντες στον προημιτελικό του Τζόκοβιτς την Τετάρτη.

Η 20χρονη, No62 στο μονό και Νο38 στο διπλό, ανέφερε επίσης την απροθυμία της να σχολιάσει τη θύελλα γύρω από τη συναναστροφή του πατέρα του, Σρένταν, μαζί τους αφού δέχτηκε έναν χείμαρρο μίσους από τους οπαδούς του Σέρβου σταρ. «Πονάει πολύ γιατί υπήρχαν συγκεκριμένοι κανόνες που είχαν τυπωθεί έξω, δεν επιτρέπεται να βγάζεις τις σημαίες και ούτω καθεξής», είπε μετά την ήττα με 6-2 6-2 από τις Τσέχες Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη σύνδεση του Σρένταν Τζόκοβιτς με το περιθωριακό στοιχείο των οπαδών που δηλώνουν υποστήριξη στη Ρωσία, ήταν απρόθυμη να σχολιάσει, παρ’ όλο που έχει μιλήσει ανοιχτά για θέματα που αφορούν την πατρίδα της. «Νομίζω ότι τέτοιου είδους πράγματα δεν μπορούν να μείνουν αθέατα, γιατί δεν έχει σημασία ποιος είσαι, κανείς δεν επιτρέπεται να το κάνει. Είναι πολύ ενοχλητικό. Δεν μπορώ να σας δώσω μια απάντηση για το τι πρέπει να κάνει το τουρνουά. Πρώτα απ' όλα, δεν είναι στο χέρι μου. Δεύτερον ό,τι κι αν πω θα με μισούν για το υπόλοιπο της ζωής μου, ειδικά οι πολύ επιθετικοί οπαδοί του Νόβακ (Τζόκοβιτς). Ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, (αν και) όχι όλοι, ο Νόβακ έχει πολύ επιθετικούς οπαδούς. Το ξέρω αυτό επειδή το έχω βιώσει στο παρελθόν. Δέχτηκα τόσο πολύ μίσος, ειδικά από τους Σέρβους οπαδούς».

Πριν ξεκινήσει το τουρνουά, η Κοστιούκ είχε συμμετάσχει στον φιλανθρωπικό αγώνα «Tennis Plays For Peace» που είχε συμβολικό χαρακτήρα και είχε σκοπό να στείλει μήνυμα ειρήνης στον κόσμο ενώ τα έσοδά του είχαν διατεθεί στην UNICEF Αυστραλίας ώστε να δοθούν στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]