Σβετλάνα Ρομάσινα: Λέει «αντίο» στις πισίνες η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Σβετλάνα Ρομάσινα: Λέει «αντίο» στις πισίνες η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Πηνελόπη Γκιώνη

Η μοναδική αήττητη αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία του αθλήματος, ολοκλήρωσε την πιο χρυσή καριέρα στην ιστορία του αθλήματος.

Το όνομά της είναι ευρέως γνωστό στον χώρο του υγρού στίβου και όχι άδικα. Η Σβετλάνα Ρομάσινα, από τη Ρωσία, έκανε όλες τις υπόλοιπες ταλαντούχες αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης να φαίνονται σχεδόν «μέτριες» μπροστά της αφού δεν τους έδωσε ποτέ ούτε μία ευκαιρία να την κερδίσουν.

Από το 2005 έπαιρνε το χρυσό μετάλλιο σε κάθε αγώνα παγκόσμιου ή Ολυμπιακού επιπέδου στον οποίο συμμετείχε. Σε κανένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και σε καμία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει βγει δεύτερη ή τρίτη ή έχει μείνει εκτός βάθρου. Η συλλογή της έχει 23 χρυσά Παγκόσμια μετάλλια και εφτά χρυσά Ολυμπιακά ενώ από τα συνολικά 45 της μετάλλια, από κάθε λογής διοργάνωση, τα 42 είναι χρυσά. Ακόμη κι αν το κείμενο τελείωνε εδώ, το μεγαλείο της Ρομάσινα θα είχε φανεί ήδη αρκετά.

Σβετλάνα Ρομάσινα: Έφηβη για πάντα!

svetlana romashina

Η Σβετλάνα Ρομάσινα ολοκλήρωσε τον καριέρα της έτσι όπως άρμοζε: με ένα ακόμη χρυσό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. «Κατάφερα όλα όσα μπορούσα να καταφέρω» είπε, λίγο πριν ανακοινώσει την πολύ συνειδητή και τελική της απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. «Η μέρα που ανακοίνωσα επίσημα το τέλος της καριέρας μου στον αθλητισμό. Πρόκειται για μια ισορροπημένη, μελετημένη και οριστική απόφαση. Πιστεύω ότι έχω πετύχει όλους τους στόχους μου, έχω καταφέρει ό,τι μπορούσα... Και χωρίς την υποστήριξή σας, δύσκολα θα τα είχα καταφέρει, για την οποία σας ευχαριστώ πολύ. Φυσικά, θα ήθελα να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στους προπονητές μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου... σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που ήσασταν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξω το είδος της δραστηριότητας και να δουλέψω με διαφορετική ποιότητα προς όφελος του αγαπημένου σας αθλήματος», έγραψε στην ανακοίνωσή της στο Instagram.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]