bouboulidi
17/04/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Αναστασία Μπουμπουλίδη: «Δεν με αγχώνει που κυνηγάω τα ρεκόρ της Στεφανίδη, την έχω συμβουλευτεί για κάποια πράγματα»

Πηνελόπη Γκιώνη

Ανερχόμενη άλτρια στο επί κοντώ, η Αναστασία Μπουμπουλίδη εξηγεί πως παρακολουθεί τα άλματα της Κατερίνας Στεφανίδη σε βίντεο μιας και τη θαυμάζει πολύ ενώ τονίζει πως το ότι κυνηγά την κατάρριψη των δικών της ρεκόρ δεν την αγχώνει καθόλου.

«Η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το μεγαλύτερο όνειρο μου!», λέει η επικοντίστρια Αναστασία Μπουμπουλίδη που ακόμη δεν έχει κλείσει τα 16 της αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει μεγάλα όνειρα. Η κορυφαία άλτρια του επί κοντώ στον κόσμο, στην κατηγορία Κ18, αυτή τη στιγμή, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την αρχική της εντύπωση για το επί κοντώ, τον θαυμασμό προς την κορυφαία Ελληνίδα επικοντίστρια, Κατερίνα Στεφανίδη, και τα σχέδια για τη σεζόν του καλοκαιριού.

Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στοχεύει στο πρώτο διεθνές βάθρο της καριέρας της, αφού τον ερχόμενο Ιούλιο επιθυμεί να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και να κάνει μία εξαιρετική επίδοση. Μάλιστα, θέλει να έχει παρουσία και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 αν και θα είναι μόλις 16. Η νεαρή πρωταθλήτρια συνδυάζει αυτή τη στιγμή σχολείο και προπονήσεις, προσπαθώντας να βρει αυτήν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στα δύο και να μπορέσει να πετύχει όλους τους στόχους της:

«Πάντα πριν και μετά την προπόνηση αφιερώνω χρόνο στο διάβασμα. Όπως επίσης και τα Σαββατοκύριακα. Τις Κυριακές προσπαθώ να βρίσκω λίγο χρόνο να χαλαρώνω», λέει η νεαρή που οι ρίζες της κρατούν από την Κούβα και συνεχίζει μιλώντας για τους πρώτους αγώνες της αλλά και τους φετινούς της στόχους: «Στους πρώτους μου αγώνες έμπαινα αγχωμένη, πλέον το διαχειρίζομαι καλύτερα. Είμαι χαλαρή. Στον αγώνα συνήθως βγάζω καλύτερες επιδόσεις από αυτές που κάνω στην προπόνηση.

Δεν είναι έξτρα φορτίο ότι έχω την κορυφαία επίδοση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18. Στόχος μου είναι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Φέτος θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και θέλω να το απολαύσω».

μπουμπουλιδη

Η ενασχόληση της με τον αθλητισμό ξεκίνησε από όταν ήταν ακόμη μικρό κοριτσάκι με την ενόργανη: «Ξεκίνησα από την ενόργανη, ήμουν αρκετά ψηλή όμως για να συνεχίσω. Ο προπονητής της ενόργανης (σ.σ. Απόστολος Πεσσίνης) γνώριζε τον κ. Μεγαλοοικονόμου και μου πρότεινε να κάνω επί κοντώ. Στα τέλη της τελευταίας τάξης του δημοτικού ξεκίνησα τον στίβο. Κατευθείαν άρχισα με το επί κοντώ. Δεν το φοβόμουν, απλά στην αρχή δεν μου άρεσε! Πάντα μου άρεσε η ενόργανη και με αυτό ήθελα να ασχοληθώ. Σιγά σιγά, όμως και με υπομονή άρχισε να μου αρέσει το επί κοντώ», είπε και συνέχισε εξηγώντας πως κατάλαβε πως το επί κοντώ τελικά της ταιριάζει όταν ήρθε η πρώτη μεγάλη επίδοση: «Το κατάλαβα όταν ξεπέρασα τα 3,65 μέτρα. Εκεί κατάλαβα ότι ίσως αξίζει να το δω πιο σοβαρά. Και μέχρι στιγμής βγαίνει».

Με τις επιτυχίες της Κατερίνας Στεφανίδη να αποτελούν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας του ελληνικού στίβου, θα ήταν παράδοξο αν η Μπουμπουλίδη έλεγε πως δεν παρακολουθεί την Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκη. Η ανερχόμενη επικοντίστρια απολαμβάνει να προπονείται στον ίδιο χώρο με την Στεφανίδη και μάλιστα παρακολουθεί βίντεό της για να παρατηρεί την τεχνική της, όπως κάνει και με τα άλματα της Ισινμπάγιεβα αλλά και της Μουν:

«Τη βλέπω (σ.σ. όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ) και απλά την θαυμάζω με όσα έχει κάνει και προσπαθώ να της μοιάσω. Την παρακολουθώ πως κάνει το ζέσταμα, διάφορες ασκήσεις… Έχουμε μιλήσει και λίγο και την έχω συμβουλευτεί για κάποια πράγματα».

Το 4.20μ που σημείωσε φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έκανε πολλούς γνώστες του στίβου να αναρωτιούνται στο πόσο κοντά είναι στο 4.37μ που είχε ξεπεράσει η Κατερίνα Στεφανίδη σε ηλικία 15 ετών και αποτελεί το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ18: «Δεν με αγχώνει που κυνηγάω τα ρεκόρ της Κατερίνας. Φέτος είμαι πολύ πρόθυμη να τα καταφέρω. Θέλω να φτάσω μέχρι εκεί που μπορώ».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]