zayna dosso
25/10/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Ζάιναμπ Ντόσο: Ξέσπασε μετά από ρατσιστική επίθεση η Ιταλίδα πρωταθλήτρια

Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά τη βολεϊμπολίστρια, Πάολα Εγκόνου, η πρωταθλήτρια των σπριντ Ζάιναμπ Ντόσο ξέσπασε μετά από ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Μετά το ξέσπασμα της Πάολα Εγκόνου, λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε και που την έβαλε σε σκέψεις να εγκαταλείψει την Εθνική ομάδα, ακόμη ένα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος Ιταλίδας πρωταθλήτριας ήρθε στο φως.

Η πρωταθλήτρια των σπριντ και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ της Ιταλίας στα 60μ κλειστού στίβου, Ζάιναμπ Ντόσο, κατήγγειλε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση σε δημόσιο χώρο και κανείς δεν αντέδρασε.

«Η αδιαφορία με τρόμαξε περισσότερο» τόνισε. Η 23χρονη σπρίντερ την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν σε μπαρ της Ρώμης, μαζί με μία φίλη της, όταν ένας άνδρας της σφύριξε. Εκείνη δεν αποκρίθηκε και έπειτα της είπε με δυνατή φωνή: «Ξένη π****η, γύρνα πίσω στη χώρα σου». Η Ντόσο συνέχισε την περιγραφή: «Οι γύρω μου είτε παρέμειναν σιωπηλοί είτε άρχισαν να γελούν. Δεν αισθάνομαι προστατευμένη. Αυτή τη στιγμή φοβάμαι να βγώ έξω, όχι επειδή νομίζω ότι κάποιος μπορεί να μου κάνει κάτι αλλά λόγω της αδιαφορίας των ανθρώπων. Ο μόνος άνθρωπος που εξοργίστηκε ήταν η φίλη και συναθλήτριά μου Τζοναχέλις Χερέρα, που ξεκίνησε να κλαίει από τα νεύρα της».

Η νεαρή πρωταθλήτρια έχει γεννηθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού το 1999 και το 2009 μετανάστευσε στην Ιταλία, όταν ήταν 10 ετών. Εκεί άρχισε να προπονείται και ανακάλυψε τον στίβο. Το 2016 πήρε και επίσημα την ιταλική ιθαγένεια και μπορούσε πλέον να εκπροσωπεί την Ιταλία στις διεθνείς διοργανώσεις. Έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής τους ομάδας. Τον Αύγουστο, μαζί με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ, κατέλαβε το χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, η ίδια κατέχει το Εθνικό ρεκόρ των 60μ (7.14) και της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα στα 100μ (11.19). Επίσης έχει αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]