Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Όταν η Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε με σπασμένο ζυγωματικό
19/08/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Όταν η Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε με σπασμένο ζυγωματικό

Δεν είχε φτάσει τότε στην κορυφή της Ευρώπης, δεν είχε πάνω της τους προβολείς, όμως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε υπερβεί εαυτόν αγωνιζόμενη στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου σοβαρά τραυματισμένη!

Ψάχνοντας το προφίλ της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Instagram πέφτεις πάνω σε μια φωτογραφία στην οποία τα γυαλιά ηλίου δεν είναι εφικτό να κρύψουν το αίμα στο πρόσωπό της, ενώ το αριστερό της πόδι έχει σχεδόν σε όλη την έκταση εκδορές κι αμυχές.

Η έκπληξη συναντά την απορία που «σβήνουν» στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία. «Αυτή η στιγμή! Χαραγμένη στην ψυχή και στο μυαλό μου! Σπασμένο ζυγωματικό, σπασμένο δόντι, εκδορες και αίματα να τρέχουν και στο μυαλό μου μόνο ένας αξιοπρεπής τερματισμός και μια 13 θέση στην Ευρώπη. Για όσους δεν με ξέρετε τα δύσκολα με φτιάχνουν!!», γράφει η 38χρονη πρωταθλήτρια.

Μιλάμε λοιπόν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο το 2018. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 13η θέση στις γυναίκες με χρόνο 1:32:16. Στο 15ο από τα συνολικά 20χλμ που ήταν η διαδρομή, η Ελληνίδα αθλήτρια γλίστρησε λόγω της βροχής και έπεσε σπάζοντας το ζυγωματικό της, το δόντι της κι έχοντας εκδορές στο ένα της πόδι και σε άλλα σημεία του σώματος.

Όμως δεν τα παράτησε. Σηκώθηκε, σε μια χαρακτηριστική στιγμή της τεράστιας ψυχής της, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της «refuse to give up» λογικής της. Σηκώθηκε, συνέχισε, τερμάτισε, κάνοντας μάλιστα προσωπικό ρεκόρ για εκείνη τη χρονιά!

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]