Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν: Το αμερικανικό «φαινόμενο» ήρθε για να σπάσει τα κοντέρ
23/07/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν: Το αμερικανικό «φαινόμενο» ήρθε για να σπάσει τα κοντέρ

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν σπάει το ένα παγκόσμιο ρεκόρ μετά το άλλο και το κάνει να φαίνεται υπερβολικά εύκολο.

Πρώτα έσπασε το φράγμα των 52 δευτερολέπτων. Η πρώτη γυναίκα που τα καταφέρνει. Σήμερα, η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν έγινε η πρώτη που «νικά» ακόμα λίγο το χρόνο, σπάζοντας και το φράγμα των 51".

Και όχι απλά το έσπασε, αλλά το διέλυσε. 50.68! Στα 400μ. απλά, για παράδειγμα, το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 50.45. Η ΜακΛάφλιν έχει... εμμονή με τα ρεκόρ και τα κάνει... θρύψαλα με χαρακτηριστική ευκολία και όπως φάνηκε στο Γιουτζίν, ακόμη ταβάνι δεν έχει πιάσει.

Η Σίντνεϊ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ από γονείς αθλητές του στίβου. Τα αδέρφια της εμπλέκονται κι αυτά στο ίδιο άθλημα, με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Τέιλορ, να κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 το 2016.

Η οικογένειά της εκτός από αθλητική, είναι και βαθιά θρησκευόμενη. Γι’ αυτό και η ίδια αναφέρεται συχνά στις δηλώσεις της στον Θεό.

Από τις 5 Μαΐου φέτος είναι παντρεμένη με τον πρώην παίκτη του NFL, Αντρε Λεβρόν Τζούνιορ. Άνθρωπο με βαθιά θρησκευτική πίστη επίσης.

ΜακΛάφλιν γάμος

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αν δεν ήταν αθλήτρια του στίβου, θα έπαιζε μπάσκετ. Είναι αρκετά καλή σουτέρ και θα μπορούσε να κάλλιστα να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ

Αν και αθλήτρια με διατροφή σκληρή, η ΜακΛάφλιν λατρεύει να τρώει… junk food. Και μάλιστα, έχει για γούρι να τρώει τέτοιους είδους φαγώσιμα, το βράδυ πριν από μία σημαντική κούρσα. Μόνο στο… Ρίο, στους πρώτους της Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 17 ετών, την έβγαλε με σαλάτα!

Ο προπονητής της στο Κεντάκι, Εντρικ Φλόρεαλ, ανέφερε πως δεν είναι καλή στο να περνάει εμπόδια. «Περνά πολύ ψηλά τα εμπόδια και το πίσω πόδι της είναι επίσης ψηλά. Το ίδιο κι ο γοφός της. Θα έπρεπε να τρέχει στα απλά ή να κάνει άλματα» ανέφερε.

Στο Ρίο έγινε η νεότερη αθλήτρια του στίβου που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1972.

Μετά την αποφοίτησή της από το Κεντάκι, πήρε επαγγελματικό συμβόλαιο και την ανέλαβε προπονητικά ο Μπομπ Κέρσι, προπονητής της θρυλικής Αλισον Φίλιξ.

Το 50.68 που έκανε στα 400μ. εμπόδια, στην Ελλάδα θα ήταν 3η επίδοση όλων των εποχών στα 400 μέτρα απλά(!), πίσω από το 50.45 της Μπελιμπασάκη και το 50.56 της Χαλκιά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]