Trixa
09/08/2022
ΠΟΛΟ

Φωτεινή Τριχά: Το κορίτσι θαύμα του ελληνικού πόλο, πολυτιμότερη παίκτρια του Παγκόσμιου Νεανίδων

Ξεκίνησε πόλο από τα 6 της χρόνια, στα 15 της το 2019/20 ήταν πρώτη σκόρερ της Α1 γυναικών με 68(!) τέρματα, στα 17 της ως αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναδείχθηκε MVP του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η Φωτεινή Τριχά γεννήθηκε την 26η μέρα του Απριλίου του 2005. Αγάπησε την πισίνα για λίγο μέσα από την κολύμβηση, μα γρήγορα έκανε δοκιμαστικό στο πόλο και του αφοσιώθηκε. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα γυναικών από τα 12 της χρόνια και τα μυστικά του αθλήματος τα έμαθε στο Νηρέα Χαλανδρίου δίπλα στις Ευτυχία Καραγιάννη, Κατερίνα Οικονομοπούλου και Γεωργία Ελληνάκη όλες κομμάτια της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κι αφού πέρασε έξι χρόνια στην ομάδα του Νηρέα έχοντας κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νεανίδων του 2019 και άλλο ένα χρυσό στο πρωτάθλημα Μίνι Κορασίδων του 2017 και 2 ασημένια μετάλλια στο Μίνι Κορασίδων (2018) και στο Νεανίδων (2018), έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό.

Στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου, μπορεί η εθνική μας να ηττήθηκε από τις Αμερικανίδες (10-8) όμως οι αθλήτριες της Ευτυχίας Καραγιάννη και της Κατερίνας Οικονομοπούλου έκανα κατάθεση ψυχής και απέδειξαν ότι η ελληνική υδατοσφαίριση έχει λαμπρό μέλλον. Ενώ πολυτιμότερη παίκτρια του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η αρχηγός της γαλανόλευκης Φωτεινή Τριχά.

Η οποία ηγήθηκε και της εθνικής Κορασίδων που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Κίρισι το 2009 αλλά και 5η στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του Βόλου που διεξήχθη την ίδια χρονιά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]