Θωμαή Βαρδαλή

Η αρχηγός του ΠΑΟΚ Θωμαή Βαρδαλή στο GWomen: «Και μόνο που φοράμε αυτή τη φανέλα αποτελεί κίνητρο»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Λίγο μετά την μαθηματική κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ, η αρχηγός της ομάδας γυναικών, Θωμαή Βαρδαλή, δηλώνει στο GWomen ότι η ασπρόμαυρη ριγωτή και ο δικέφαλος στο ύψος της καρδιάς αποτελούν από μόνα τους το πιο ισχυρό κίνητρο για πρωταθλητισμό.

Ξέρει το γήπεδο της Τούμπας σπιθαμή προς σπιθαμή. Μεγάλωσε στο χορτάρι του ως ball girl του ΠΑΟΚ. Ίσως τότε να μην φανταζόταν ότι θα αγωνιστεί για την ομάδα γυναικών. Ίσως να μην μπορούσε ούτε να ονειρευτεί την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ντυμένη στα ασπρόμαυρα. Σίγουρα όχι... 13!

Η καριέρα της αρχηγού του «Δικέφαλου του Βορρά» Θωμαής Βαρδαλή έως τώρα κινείται στη σφαίρα του ονείρου.Το μικρό κορίτσι που παρακολουθούσε τις προπονήσεις του αδερφού της κοπιάροντας σε μια γωνία τις κινήσεις του, έκανε το ποδόσφαιρο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Η πιτσιρίκα που ήταν ball girl στην Τούμπα, αρχηγός της ομάδας της καρδιάς της. Πρωταθλήτρια.

Λίγο μετά τη νίκη επί του ΑΟ ΡΕΑ με 4-1 και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος της Women's Football League μιλά στο GWomen για τη δίψα για πρωταθλητισμό που δεν ικανοποιείται ποτέ.

«18 πρωταθλήματα!» αναφωνεί, ερωτηθείσα για το ποιο από όλα όσα ήταν παρούσα, ξεχωρίζει. «Αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και δεν σταματάει να το αποδεικνύει!», τονίζει.

«Έχω 13 πρωτάθλημα στις 13 σεζόν που βρίσκομαι στην ομάδα! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα. Κάθε πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό για διαφορετικούς λόγους. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιο όμως, ίσως θα ήταν το πρωτάθλημα του 2019. Ήταν η πρώτη χρόνια της ηλικιακής ανανέωσης και η ομάδα τότε είχε αμφισβητηθεί από πολλούς».

Μετά από τόσες επιτυχίες, παραμένει η δίψα; Τι σας δίνει κίνητρο; «Και μόνο που φοράμε αυτήν τη φανέλα αποτελεί κίνητρο από μόνο του! Ο ΠΑΟΚ ανήκει στην κορυφή και εμείς δίνουμε τα πάντα για να τον διατηρήσουμε εκεί!», απαντά.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ «κλείδωσε» φέτος το 9ο συνεχόμενο και 18ο συνολικά Πρωτάθλημα της ιστορίας της, σε 22 συμμετοχές της στην Α' Εθνική κατηγορία, έχοντας παράλληλα κατακτήσει και τα 6 Κύπελλα που διοργανώθηκαν από το 2002. Τώρα, σύμφωνα με την αρχηγό τους, οι «Ασπρόμαυτες» θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο, στους δύο εναπομείναντες αγώνες, και στη συνέχεια στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή πορεία στο Champions League Γυναικών.

«Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα, έχουμε αλλά δυο παιχνίδια όπου θελουμε να πάμε για την νίκη και να διατηρήσουμε το αήττητο! Μετά κοιτάμε την καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικός μου στόχος είναι να βγω πρώτη σκόρερ και να βοηθήσω την ομάδα μου να περάσει στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης», δηλώνει συγκεκριμένα η διεθνής επιθετική μέσος διευκρινίζοντας πως «χρόνο με το χρόνο το επίπεδο στη Women's Football League ανεβαίνει, και ο ανταγωνισμός γίνεται μεγαλύτερος. Για αυτό και εμείς δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στους ίδιους επαγγελματικούς ρυθμούς».

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στηρίζει την ομάδα γυναικών; «Σίγουρα μας στηρίζει ο λαός του ΠΑΟΚ. Όμως η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε περισσότερη στήριξη, κατανοώ ότι το ποδόσφαιρο γυναικών δεν είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια αυτο θα αλλάξει και η στήριξη θα μεγαλώσει!»

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]