Women's FA Cup

FA Cup: Τετραπλασιάστηκε το χρηματικό έπαθλο για τις νικήτριες του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών

Μαριλένα Καλόπλαστου

Τετραπλασιάζεται η αμοιβή για τις νικήτριες του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά οι σύλλογοι δεν θα λάβουν κανένα από τα έσοδα από το sold-out παιχνίδι στο στάδιο Γουέμπλεϊ!

Οι νικήτριες του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας Γυναικών μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πάρουν 100.000 λίρες ως χρηματικό έπαθλο, τετραπλάσιο από ό,τι την περασμένη σεζόν, σε μία ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο γυναικών γνωρίζει τρομακτική «άνθιση».

Ωστόσο κανένας από τους δύο συλλόγους θα λάβει κάτι από τις εισπράξεις του sold-out αγώνα στο στάδιο Γουέμπλεϊ, παρότι η FA θα κερδίσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες από τα έσοδα της ημέρας του αγώνα.

Από τη σεζόν 2016-2017, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, δίνει στους νικητές της διοργάνωσης 25.000 λίρες ως χρηματικό έπαθλο. Πριν τη σεζόν 2016/17 το έπαθλο ήταν μόλις 5.000 λίρες!

Η αντίστοιχη αμοιβή για τους νικητές του Κυπέλλου Αγγλίας των ανδρών αυξήθηκε κατά 200.000 λίρες, από 1,8 εκατομμύρια σε 2 εκατομμύρια λίρες.

Νωρίτερα φέτος ο Στιούαρτ Άντριου, ο υπουργός αθλητισμού, δήλωσε σε συζήτηση στο Westminster Hall ότι η FA είχε την «ευκαιρία να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού όσον αφορά τα χρηματικά έπαθλα».

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πιστεύει ότι η αλλαγή του μοντέλου πληρωμών για τη διοργάνωση των γυναικών, ώστε να αντικατοπτρίζει τη διοργάνωση των ανδρών, με συνολικό χρηματικό έπαθλο 3 εκατομμυρίων λιρών -επταπλασιασμός σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν- θα βοηθήσει όλους τους συλλόγους και όχι μόνο τις φιναλίστ.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη κερδίσει από 110.000 λίρες η καθεμία, ενώ το χρηματικό έπαθλο για τους νικητές των ημιτελικών είναι πλέον 50.000 λίρες, δέκα φορές περισσότερο από την προηγούμενη σεζόν!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]