osasuna

Η ιστορία της Μαρί Κάρμεν μιας 78χρονης οπαδού της Οσασούνα και η συνάντησή της με τον Άντε Μπούντιμιρ

Μαριλένα Καλόπλαστου

Μια απλή χειρονομία, μακριά από τα φώτα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, έφερε κοντά τον επιθετικό της Οσασούνα Άντε Μπούντιμιρ και την κυρίας Μαρί Κάρμεν ένθερμη οπαδό της ομάδας.

Η Μαρί Κάρμεν Καστίγιο γεννήθηκε πριν από 78 χρόνια στο Carcastillo, μια πόλη που βρίσκεται στα προάστια της Tudela. Λόγω προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Παμπλόνα, η οποία απέχει 70 χιλιόμετρα από το χωριό της, όπου ζούσε για 45 ολόκληρα χρόνια. Η κυρία Μαρί Κάρμεν είναι ένθερμη οπαδός της Οσασούνα υποστηρίζοντας από μικρή τους Rojillos.

Πλέον η 78χρονη ζει με την οικογένειά της και κυρίως με την κόρη της Μίριαμ, η οποία, μέσω από κάποια σκίτσα της στο Instagram, αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία της μητέρας της και του Κροάτη επιθετικού της ομάδας Άντε Μπούντιμιρ. Η κυρία Καστίγιο έχει τακτικά ραντεβού στο ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου, όπου επισκέπτεται τον μαστολόγο της λόγω του καρκίνου του μαστού με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από 32 χρόνια.

Ένα πρωινό στα τέλη του Γενάρη ετοιμαζόταν να πάρει ένα ταξί για να πάει στο ραντεβού της. Το ταξί δεν ήρθε ποτέ να την παραλάβει όμως. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, η βροχή δεν σταματούσε και στο τέλος του δρόμου, η Μαρί Κάρμεν πρόσεξε μια φιγούρα που της φαινόταν γνωστός. Ο νεαρός άνδρας ήταν ο Άντε Μπούντιμιρ, ο οποίος μετά από μια ευχάριστη κουβέντα μαζί της συμφώνησε να τη βοηθήσει μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο εγκαίρως για το ραντεβού της.

Στη διαδρομή, η γυναίκα και ο επιθετικός είχαν χρόνο να μιλήσουν για την οικογένειά της, την κατάσταση της ομάδας και τον θαυμασμό της για τον Γιον Μονκαγιόλα, εκτός από αυτόν που αισθάνεται για τον διεθνή επιθετικό της Κροατίας. Η Μαρί Κάρμεν έφτασε εγκαίρως στο ραντεβού της και ο Μπούντιμιρ σκόραρε ξανά με την Οσασούνα εκείνη την εβδομάδα το δεύτερο γκολ του στην σεζόν (το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Εσπανιόλ (1-1).

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η γνωριμία τους, μέσω μιας διαδρομής που έφερε κοντά δύο γείτονες που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον προσωπικά, αλλά είχαν κάτι κοινό που πηγαίνει από το Carcastillo στην Παμπλόνα περνώντας από την Tudela: το αίσθημα ότι ανήκουν στην οικογένεια της Οσασούνα!

Εδώ η εικονογράφιση της κόρης της κυρίας Μαρί Κάρμεν:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]