euro2022_england

Euro 2022: Η απονομή του τροπαίου και οι πανηγυρισμοί των lionesses (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η εθνική ομάδα γυναικών της Αγγλίας κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη ευρωκούπα, επικρατώντας 2-1 της Γερμανίας στον ιστορικό τελικό του Euro 2022, στο «Γουέμπλεϊ»!

Το ημερολογιακό έτος 1966 είναι πια πολύ μακρινό. Τότε όμως χρονολογούταν η τελευταία επιτυχία της Αγγλίας σε μεγάλο τουρνουά. Και σε ένα παιχνίδισμα της μοίρας, ήταν τελικός -Παγκοσμίου Κυπέλλου όμως- στο Γουέμπλεϊ σε ματς κόντρα στη Γερμανία. Από τότε το «it's coming home» ήταν ευσεβής πόθος και τραγούδι για τους απανταχού υποστηρικτές της Εθνικής Αγγλίας και αφορμή για καζούρα για τους αντιπάλους της.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Μέχρι το βράδυ της τελευταίας ημέρας του Ιουλίου. Μέχρι τον τελικό του Euro 2022. Όταν η Αγγλία, η εθνική ομάδα γυναικών της χώρας, υποδέχτηκε ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης την πολυνίκη Γερμανία και επικρατώντας 2-1 στην παράταση, κατάφερε επιτέλους να ξορκίσει το κακό. Κατάφερε επιτέλους να το φέρει σπίτι. Ή για να ακριβολογούμε κατάφερε να το σηκώσει μέσα στο «σπίτι»!

Οι λέαινες της Σαρίνα Βίγκμαν άνοιξαν το σκορ απέναντι στα «πάντσερ» στο 62' με ένα γκολ πραγματική ζωγραφιά της Τουν που «κρέμασε» την Φρομς. Η πολύπειρη στη διοργάνωση Γερμανία (8/8 τελικούς μέχρι φέτος) έφερε το παιχνίδια στα ίσα στο 79' με την MVP της στον τελικό Μάκουλ, μετά από ωραία συνεργασία με τη Βάσμουτ. Ακολούθησε ένα άγονο πρώτο ημίχρονο παράτασης, μέχρι να φτάσει το 110ο λεπτό.

Οι lionesses που φάνηκε να το θέλουν περισσότερο από την αντίπαλό τους, χρειάστηκαν τελικώς ένα κόρνερ και την επιμονή της Κλόε Σμιθ, που έμεινε όρθια στην καρδιά της περιοχής και με προβολή πέτυχε το πρώτο διεθνές γκολ στην καριέρα της και το πιο πολύτιμο, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα της!

Η χρυσή σκόρερ τραγουδά τον ανεπίσημο ύμνο της ομάδας

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]