Αγγλία - Σουηδία 4-0: It΄s coming home!

Αγγλία - Σουηδία 4-0: It΄s coming home!

Αγγλία για τρόπαιο! Οι Λέαινες της Βίγκμαν έκαναν φύλλο και φτερό τη Σουηδία και χάρη στο επιβλητικό 4-0 πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Euro 2022 Γυναικών.

Το πιο γνωστό σύνθημα που ο υπόλοιπος κόσμος... λατρεύει να μισεί, αντηχεί και πάλι στους δρόμους της βρετανικής επικράτειας. Αυτή τη φορά ωστόσο οι οπαδοί της Αγγλίας δεν τραγουδούν το περίφημο «it΄s coming home» για τα Λιοντάρια του Σάουθγκεϊτ, αλλά για τις Λέαινες της Βίγκμαν.

Στον ημιτελικό του Euro 2022 απέναντι στη Σουηδία, οι Αγγλίδες έστησαν κανονικό πάρτι στο «Σέφιλντ» μπροστά στις 22 χιλιάδες οπαδούς τους και με μια επιβλητική τεσσάρα (4-0) πέρασαν στον μεγάλο τελικό, εκεί όπου περιμένουν το νικητή του ζευγαριού Γερμανία - Γαλλία.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 34΄όταν η Μιντ έγραψε το 1-0, το οποίο έμελλε να είναι και το σκορ ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ωστόσο μετατράπηκε σε αγγλική γιορτή. Στο 48΄η Μπρονζ έγραψε το 2-0 και είκοσι λεπτά αργότερα η Ρουσό με... αλήτικο τακουνάκι ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε η Κέρμπι στο 76΄.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]