Ώρα πρόκρισης για Ολλανδία και Σουηδία, τελευταία ελπίδα για Πορτογαλία

Ώρα πρόκρισης για Ολλανδία και Σουηδία, τελευταία ελπίδα για Πορτογαλία

Ολλανδία και Σουηδία έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro Γυναικών, την ίδια ώρα που Πορτογαλία και Ελβετία κάνουν τα μαθηματικά ελπίζοντας στην ανατροπή!

Μπορεί να φιγουράρει στην κορυφή του τρίτου ομίλου, όμως η πρόκριση στα προημιτελικά του Euro δεν μπορεί να θεωρείται ακόμα εξασφαλισμένη για την Ολλανδία. Ιδίως από την στιγμή που κοντράρεται με την... πεινασμένη Ελβετία (17/7, 19:00), η οποία φιλοδοξεί να πάρει τη νίκη που όχι μόνο θα την ξεκολλήσει από τον πάτο, αλλά και που είναι ικανή να τη στείλει στην επόμενη φάση. Οι Ελβετές ωστόσο δεν έχουν δείξει ακόμα στο χορτάρι πως αξίζουν να βρεθούν στην επόμενη φάση, μετρώντας μια ήττα από τη Σουηδία και μια ισοπαλία με πλούσιο θέαμα (2-2) απέναντι στην Πορτογαλία. Στον αντίποδα η Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή χάρη στη νίκη με 3-2 απέναντι στις Πορτογάλες και τον βαθμό που αποκόμισε από τη Σουηδία και έχει το πάνω χέρι ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης που στέκεται σαν το τελευταίο εμπόδιο για την πρόκριση στους «8».

Την ίδια ώρα (19:00) η Σουηδία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία και χρειάζεται απλώς να αποφύγει την ήττα προκειμένου να κλειδώσει ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ούσα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με την Ολλανδία, η ομάδα της Σκανδιναβίας θέλησε να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να πάρει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη προκειμένου να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στους ομίλους, αποφεύγοντας παράλληλα τις... περιπέτειες. Η Πορτογαλία ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να της κάνει εύκολο το έργο και θα διεκδικήσει όποιες ελπίδες έχει για να μπει στον μονόδρομο της νίκης και να κλέψει το εισιτήριο της πρόκρισης την ύστατη στιγμή.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]