Euro 2022 Γυναίκων: Για μια θέση στους «8» η Γαλλία, για την... επιβίωση η Ιταλία

Euro 2022 Γυναίκων: Για μια θέση στους «8» η Γαλλία, για την... επιβίωση η Ιταλία

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Η εντυπωσιακή στην πρεμιέρα, Γαλλία κοντράρεται με το Βέλγιο και με νίκη θα κλείσει από νωρίς θέση στα προημιτελικά του Euro Γυναικών. Με την πλάτη στον τοίχο η Ιταλία που δεν έχει περιθώρια ήττας απέναντι στην Ισλανδία (22:00)

Η «εκκωφαντική» εμφάνιση και νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας ήταν αφιερωμένη σε όσους βιάστηκαν να την ξεγράψουν. Μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στις προηγούμενες περιπττώσεις που τα media την έχρισαν φαβορί, αλλά αυτή τη φορά η Γαλλία φρόντισε να καθορίσει τις ισορροπίες στον τέταρτο όμιλο του Euro Γυναικών με το... καλησπέρα, συντρίβοντας μέσα σε ένα ημίχρονο το αουτσάιντερ τίτλου, Ιταλία (5-1) χάρη στο ιστορικό χατ-τρικ της Γκεγιορό (πρώτη που το πετυχαίνει πριν την ανάπαυλα). Και πλέον, απέχει ένα βήμα από την πρόωρη πρόκριση στους «8». Οι Τρικολόρ αντιμετωπίζουν το Βέλγιο (22:00), ή αλλιώς την ομάδα κόντρα στην οποία είναι αήττητες εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια και μετρούν έξι σερί νίκες με απολογισμό γκολ 23-1. Μια απλή νίκη, έστω χωρίς τον «θόρυβο» της πρώτης αγωνιστικής, αρκεί για να κάνουν το επόμενο βήμα και να βροντοφωνάξουν πως είναι έτοιμες για διάκριση. Σέντρα στις 22:00, στο «New York Stadium» του Ρόδεραμ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, το αντίθετο σκηνικό. Η Ιταλία έπαθε «black-out», σύμφωνα με την επιθετικό της Κριστιάνα Τζιρέλι και πώς αλλιώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς όταν στο 45' έχανε ήδη με 5-0. Τελικά περιόρισε τη «ζημιά» με το γκολ της τιμής στο δεύτερο μέρος, υποδηλώνοντας πως... συνέρχεται, αν και οι μηχανές των ''Bleus'' είχαν ήδη σβήσει. Αναμφίβολα, οι πρόωροι τίτλοι για μια ομάδα που θα μπορούσε να είναι η φετινή έκπληξη κόπασαν και το μόνο που μετράει σε πρώτο πλάνο για τις Ατζούρι είναι η πρόκριση, για την οποία θα χρειαστούν πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Ισλανδία (19:00). Πράγμα που προμηνύεται δύσκολο, καθώς οι παίκτριες του Θόρστεϊν Χάλντορσον εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα κόντρα στο Βέλγιο, έστω κι αν δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο (1-1). «Μάχη»-κλειδί, λοιπόν, για την οικονομία του γκρουπ, στην έδρα του γυναικείου τμήματος της Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]