Καντέλα Αντούχαρ: Η 22χρονη άσος ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο

Καντέλα Αντούχαρ: Η 22χρονη άσος ανακοίνωσε ότι σταματά το ποδόσφαιρο

Newsroom

Η νεαρή ποδοσφαιρίστρια λίγο αφότου εξέπνευσε το συμβόλαιό της με την Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση!

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε ως δανεική στη Βαλένθια. Η περίοδος του δανεισμού της ολοκληρώθηκε κι επιστρέφοντας στην Μπαρτσελόνα, με το συμβόλαιό της να εκπνέει, η μόλις 22 χρονών άσος ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια της.

Η διεθνής Ισπανίδα μεσοεπιθετικός γνωστοποίησε την απόφασή της μέσω social media, χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους που αποχαιρετά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που τη βοήθησαν στην σύντομη καριέρα της και τόνισε ότι το «ταξίδι» στη χώρα της στρογγυλής θεάς της αφήνει γλυκιά γεύση.

Η Καντέλα εντάχθηκε στην περίφημη «Μασία» της Μπάρτσα σε ηλικία 12 ετών, κι έκανε το ντεμπούτο της στην πρώτη ομάδα μόλις 17 χρονών. Συνέχισε στις «μπλαουγκράνα» μέχρι ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής να την οδηγήσει στη λύση του δανεισμού. Στις «νυχτερίδες» αποτέλεσε παίκτρια κλειδί τις τελευταίες δύο σεζόν.

Με την Εθνική Ισπανίας Γυναικών ντεμπούταρε το 2021, έχοντας αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ήταν μέλος της Κ16 και της Κ17 που έφτασε ως τη δεύτερη θέση του κόσμου (δις), κατέκτησε ένα χάλκινο παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Κ19 και στέφθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου με την Κ20! Τώρα θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα πρόκληση, με την ομάδα γυναικών.

Αναλυτικά το μήνυμά της:

«Σήμερα κοινοποιώ ήρεμα και συνειδητά την απόφασή μου να φύγω από το ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι φήμες που αφορούσαν εμένα ήταν όλες ψευδείς. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με πίστεψαν πραγματικά και με βοήθησαν να εξελιχθώ. Έχω μάθει πολλά πράγματα. Τόσο δικά μου όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, προπονητές, προπονητές και ιατρικό επιτελείο όλα αυτά τα 15 χρόνια, αποφασίζω ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής. Παίρνω το καλύτερο της κάθε σεζόν και αυτό είναι που με βοηθά να θυμάμαι αυτό το στάδιο της καριέρας μου τη ζωή μου με γλυκιά γεύση. Τώρα ξεκινάω άλλο ένα με δύναμη και χαρά. Χωρίς άλλα λόγια, αντίο ποδόσφαιρο, κλείνω τη σκηνή».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]