kypello_mpasket_gynaikon_sinentefksi_tipou
12/02/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Καπογιάννη για τελικό Κυπέλλου Γυναικών: «Δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, αξίζει προβολή το μπάσκετ γυναικών»

Πηνελόπη Γκιώνη

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα αναμετρηθεί με την ομάδα των Εσπερίδων στον ΟΠΑΠ Τελικό Κυπέλλου Γυναικών, που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τον Τελικό Κυπέλλου των ανδρών.

Η Συνέντευξη Τύπου του Τελικού Κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών, όπου θα αναμετρηθούν Παναθηναϊκός και Εσπερίδες, πραγματοποιήθηκε μαζί με αυτή του Τελικού του ανδρών, μιας και οι δύο διοργανώσεις θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία.

Η πρωτοβουλία που πήρε η ΕΟΚ να διεξαγάγει μαζί τους Τελικούς έχει χαιρετιστεί από τους εκπροσώπους των γυναικείων ομάδων αφού είναι ένα μεγάλο, βοηθητικό βήμα για το άθλημα των γυναικών. Οι προπονητές των δύο ομάδων του τρελικού αλλά και παίκτριες τόνισαν τη σημασία αυτής τη κίνησης ενώ μίλησαν και για τον επικείμενο τελικό.

 eleni kapogianni

Η Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια της ομάδας του Παναθηναϊκού, αφού αρχικά τόνισε πως το μπάσκετ γυναικών αξίζει αυτή την προβολή που θα πάρει από την κοινή διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου ανδρών και γυναικών, συνέχισε εξηγώντας πως σαν Παναθηναϊκός δεν προσδιορίζονται ως φαβορί:

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους αθλητές και προπονητές, που εμπνέουν εμένα προσωπικά αλλά και όλο τον αθλητικό κόσμο. Να χαιρετήσω κι εγώ την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας που αποφάσισε να γίνει την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο με τον δικό μας τελικό αυτός των ανδρών, νομίζω πως το μπάσκετ γυναικών το αξίζει.

Βεβαίως, είναι μεγάλη χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων αλλά κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μία πολύ δουλεμένη και σκληρή ομάδα άρα (ο τελικός) έχει το δικό του άγχος, τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Θα κρατήσω μόνο ότι εμείς, ως Παναθηναϊκός, δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί άλλωστε το ζήσαμε πέρυσι, που κινδυνέψαμε να χάσουμε το Κύπελλο, άρα ελπίζω πως θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω από τους τελικούς που έχω συμμετάσχει, είναι πως η συμμετοχή μου σε αυτούς κάνει το άγχος πιο διαχειρίσιμο».

 pinelopi pavlopoulou

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Πηνελόπη Παυλοπούλου, δήλωσε:

«Θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους παίκτες και προπονητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία γι’ αυτή ην όμορφη ενέργεια που έκαναν φέτος, που θα παίξουμε την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε στο μπάσκετ γυναικών, την προβολή την έχουμε ανάγκη και αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ξέρω πως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, σίγουρα θα «ξεκλέψουμε» κόσμο που θα παρακολουθήσει και τον δικό μας αγώνα, τη δική μας προσπάθεια.

Στόχος μας, ως Παναθηναϊκός, είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο όπως και πέρυσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός μας όμως είναι να προσελκύσουμε παιδιά στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια, τα οποία είμαι σίγουρη πως θα έρθουν να μας θαυμάσουν και ελπίζω να τα εμπνεύσουμε με τις προσπάθειές μας να ακολουθήσουν το άθλημα».

 softsis

Ο προπονητής της ομάδας των Εσπερίδων, Θάνος Σόφτσης, πήρε τον λόγο και αφού έχρισε την ομάδα του Παναθηναϊκού ως φαβορί τόνισε πως οι παίκτριές του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθειά τους να κοντράρουν τις «πράσινες»:

«Συγχαίρω την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία, νομίαζω είναι πρωτοφανές δεν πιστεύω να έχει ξαναγίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη πριν τον τελικό. Μια πολύ ωραία και όμορφη εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Θέλω να τονίσω μετά από χρόνια ως ομοσπονδιακός προπονητής ότι είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από τους άνδρες. Από τους προπονητές ως προπονήτριές και οι παίκτριες από τους καταξιωμένους παίκτες.

Για εμάς, είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες όταν παίζουν με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Παναθηναϊκού πριν από κάποις εβδομάδες στο πρωτάθλημα, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ελπίζω πως κάποιες επλήξεις που έχουν γίνει στους θεσμούς του Κυπέλλου να τις ακολουθήσουμε κι εμείς, και να βγούμε νικητές στον τελικό της Κυριακής».

 korres

Η παίκτρια των Εσπερίδων, Ζωή Κορρέ, καλείται να παίξει το μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας της σε αυτόν τον τελικό και όπως τόνισε σέβεται αλλά δεν φοβάται τον Παναθηναϊκό:

«Φυσικά και θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Φυσικά και σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό και επειδή έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, θέλουμε και το κύπελλο. Από εκεί και πέρα, ο καλύτερος θα κερδίσει».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]