sofia georgopoulou

Σοφία Γεωργοπούλου: «Θέλαμε ένα μετάλλιο και τελικά αντί για ένα ήρθαν τρία»

Πηνελόπη Γκιώνη

Τρία μετάλλια πιο βαριά θα είναι η αποσκευή της νεαρής αθλήτριας της άρσης βαρών, Σοφίας Γεωργοπούλου, που κατάφερε να εντυπωσιάσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 ανεβαίνοντας τρεις φορές στο βάθρο.

Η νεαρή πρωταθλήτρια του Κρόνου Σερρών έκανε μία απόλυτα επιτυχημένη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και Κ23, που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας, αφού κατάφερε να κατακτήσει τρία μετάλλια, χάλκινα.

Η ίδια, μετά την επιτυχία της, εξήγησε πόσο χαρούμενη νιώθει ενώ αποκάλυψε και τον στόχο της που είναι η πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του ερχόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στη Μπογκοτά της Κολομβίας. «Είμαι πολύ χαρούμενη που για πρώτη φορά κατάφερα και πήρα τρία μετάλλια. Είχα μία δύσκολη προετοιμασία και ήμουν μετά από τραυματισμό ωστόσο θέλαμε να καταφέρουμε μία διάκριση, ένα μετάλλιο. Τελικά αντί για ένα φέραμε τρία. Επόμενος στόχος τώρα είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, για την Ολυμπιάδα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως η 22χρονη Ελληνίδα έχει ακόμη δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 (2021), ακόμη ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (2022) και ένα ασημένιο σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Σοφία Γεωργοπούλου σήκωσε 91 κιλά στο αρασέ, 111 στο ζετέ και 202 στο σύνολο.
Οι προσπάθειες που της χάρισαν τα μετάλλια:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]