halle
16/11/2022

Μία 10χρονη αθλήτρια δίνει μαθήματα ζωής και απαντά σε όσους της έλεγαν πως «Δεν μπορεί»

Πηνελόπη Γκιώνη

Τρίαθλο και στίβο, ρεκόρ και θέληση. Μπορεί στην ηλικία των 10 ετών να μην γνωρίζουμε ακόμη πολλά πράγματα όμως η 10χρονη Αυστραλή Χέιλι ΜακΚούμπς γνωρίζει ήδη πως δε θέλει να ακούσει τους γιατρούς που της έλεγαν πως δεν θα μπορέσει να περπατήσει ποτέ.

Η Χέιλι ΜακΚούμπς γεννήθηκε με δισχιδή ράχη, μία βλάβη στον νευρικό σωλήνα που αποτρέπει την πλήρη ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού στο έμβρυο βρίσκεται στη μήτρα. Αφού γεννήθηκε, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της πως δεν θα μάθει ποτέ να περπατάει. Η μικρή Χέιλι, με τη βοήθεια των γονιών της φυσικά, όχι μόνο κατάφερε να περπατήσει αλλά και να τρέξει και να καταρρίψει ρεκόρ και να ξεκινήσει από πολύ νωρίς τον πρωταθλητισμό στον στίβο και το τρίαθλο.

Η νεαρή επίδοξη πρωταθλήτρια αγωνίζεται στο τρίαθλο (τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο, κολύμβηση και ποδηλασία) ενώ διασκεδάζει πολύ να παίζει τένις. Παράλληλα, ασχολείται και με τον στίβο και συγκεκριμένα με τα σπριντ αλλά και τα εμπόδια, γεγονός αξιοθαύμαστο για κάποιον που δεν έχει την αίσθηση να νιώσει το έδαφος. Όταν τελειώνει τους αγώνες της συνήθως κάθεται να ξεκουραστεί σε αναπηρικό αμαξίδιο και κάθε φορά έχει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Το τρίαθλο είναι αυτό που την κουράζει περισσότετο και συγκεκριμένα το σκέλος της κολύμβησης καθώς δεν μπορεί να «κλωτσήσει» το νερό οπότε όταν κουράζεται συνεχίζει να κολυμπά σε ύπτιο στυλ.

halle triathlon

Η πάθηση από την οποία πάσχει η 10χρονη την οδηγεί στο να μην έχει αίσθηση από τα γόνατα και κάτω αλλά ακόμη κι έτσι καταφέρνει να συμμετέχει σε διάφορα αθλήματα. «Μου αρέσει να το κάνω αυτό, διασκεδάζω» δηλώνει η νεαρή αθλήτρια, η οποία στοχεύει στο να βρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κατηγορία που να την καλύπτει στον στίβο όμως μπορεί να αγωνιστεί στο τρίαθλο και το τένις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]