Ο Ερίκ Καντονά παρουσίασε το νέο Ford Capri (vid)

Ο Ερίκ Καντονά παρουσίασε το νέο Ford Capri (vid)

Newsroom
Ο Ερίκ Καντονά παρουσίασε το νέο Ford Capri (vid)
O πρώην άσος των ποδοσφαιρικών γηπέδων είναι το πρόσωπο της Ford για την πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού SUV.

Το όνομα Capri επιστρέφει μετά από 38 χρόνια στη γκάμα της Ford. Όχι ως ένα σπορ coupe όπως αυτό που κατασκευαζόταν έως το 1986, αλλά ως ηλεκτρικό SUV, με coupe σιλουέτα. Το νέο Capri θα κατασκευάζεται στην Κολωνία και θα τοποθετηθεί δίπλα στο Explorer.

Την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού Ford έκανε ο Ερίκ Καντονά. Ο 58χρονος Γάλλος, πρώην θρύλος των ποδοσφαιρικών γηπέδων, είναι πρεσβευτής της Ford και έχει αναλάβει την προώθηση του Capri.

Tο νέο Ford Capri βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group, φθάνει σε μήκος τα 4,63 μέτρα και είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις – και οι δύο με μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC Εκτεταμένης Χωρητικότητας 77-79 kWh (Extended Range) - που εξασφαλίζουν εντυπωσιακή αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει έως και 627 χλμ, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά, το νέο Ford Capri θα είναι διαθέσιμo για παραγγελία με μπαταρίες Τυπικής Χωρητικότητας (Standard Range).

Η πισωκίνητη έκδοση του νέου Ford Capri αξιοποιεί την δυναμική που προσφέρει ένας προηγμένος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς του οχήματος (RWD), αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 286 ίππων. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD), για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340 ίππων.

Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 6,4 και 5,3 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, ενώ και στις δύο εκδόσεις η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα.

Ford

Ταυτόχρονα, το νέο Ford Capri έρχεται να θέσει νέα στάνταρ και με τις δυνατότητες φόρτισης που προσφέρει στους πελάτες κάνοντας έτσι τη ζωή τους ακόμα πιο εύκολη. Με ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και για τα δύο μοντέλα, το νέο Capri υποστηρίζει επίσης ταχεία φόρτιση DC έως 135 και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10 έως 80% σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

Η τιμή πώλησης του νέου Ford Capri στην Ελλάδα ξεκινά από τις 37.200€ (συμπερ/νης της κρατικής επιδότησης 9.000€ - ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΙΙ).

Photo Credits: Ford Motor Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!