Εντυπωσιακός Φουρθιώτης στις Σέρρες

Newsroom
Εντυπωσιακός Φουρθιώτης στις Σέρρες
Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσικλετών: O 16χρονος Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης εντυπωσιάζει και πάλι.

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών, όπου ο Έλληνας οδηγός από το όμορφο νησί της Κω διέπρεψε στην κατηγορία SS 600. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου κατάφερε να πάρει την 1η θέση για τη σχάρα της εκκίνησης (pole position), πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1.20.248, δηλαδή μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του.

Φουρθιώτης

Στον πρώτο αγώνα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες, καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η. Όμως αυτό δεν τον πτόησε, καθώς μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση, αλλά δυστυχώς μετά το δεύτερο γύρο του έφυγε από την αγωνιστική στολή η γλίστρα (ξύστρα) με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Φουρθιώτης

Στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση, καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα. Γρήγορα κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, καταφέρνοντας να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας εξαιρετικά γρήγορα, έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στη στροφή Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να προσπεράσει. Στη συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία, 2 γύρους πριν το τέλος, καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα, με τον νεαρό αναβάτη να κατακτά τελικά τη 2η θέση στο βάθρο του Bαλκανικού πρωταθλήματος.

Φουρθιώτης

Μετά τους αγώνες, ο αναβάτης από την Κω δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και ότι ανέβηκα στο βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για μένα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες, καθώς οι συναθλητές μου τις γνωρίζουν καλά διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα».

Φουρθιώτης

Ο επόμενος αγώνας του Φουρθιώτη είναι το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Junior GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία (Μιζάνο), καθώς η ομάδα Fifty Motorsport τον κάλεσε να συμμετάσχει εκτάκτως! Μια διεθνής αναγνώριση για τον Σπύρο Μάριο, που βλέπει το μέλλον να του ανήκει. Πάμε δυνατά, μικρέ! Αξίζει να σημειωθεί πως την προσπάθεια του Σ.Μ. Φουρθιώτη υποστηρίζουν πολλές μεγάλες εταιρείες, ανάμεσά τους oι Argo, Michelin, Blue Star, Motomarket, Andeli, Wheelcity, Afam, Ermax και DNA.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!