F1 - Το ρεσιτάλ προσπερασμάτων του Στρολ στη Σουζούκα (vid)

F1 - Το ρεσιτάλ προσπερασμάτων του Στρολ στη Σουζούκα (vid)
Μπορεί να μην κατέκτησε βαθμούς στον αγώνα της Formula 1 στη Σουζούκα, ωστόσο Καναδός της Aston Martin προσέφερε θέαμα.

Ο Λανς Στρολ μπορεί να είχε κατά τον ίδιο ένα από τα χειρότερα Grand Prix στην καριέρα του στην Ιαπωνία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είχε έναν κακό αγώνα. Ο Καναδός ξεκίνησε μόλις 18ος και τερμάτισε 12ος, ενώ ο teammate του, Φερνάντο Αλόνσο πήρε 8 βαθμούς με την 6η θέση.

«Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο, ένα τριήμερο που θέλω να ξεχάσω. Δεν μπορούσα να προσπεράσω κανέναν στις ευθείες, είχαμε τη λάθος πίσω αεροτομή. Το ίδιο πράγμα και με τη στρατηγική. Έπρεπε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Στρολ μετά τον αγώνα του.

Αφού δεν μπορούσε να περάσει στις ευθείες, ο Καναδός κατέφυγε σε άλλες λύσεις. Έπρεπε να βάλει τη φαντασία του να δουλέψει και να κάνει προσπεράσματα σε ανορθόδοξα σημεία.

Η στροφή 6 έγινε η νέα του αγαπημένη, καθώς δεν έκανε ένα ή δύο αλλά επτά διαφορετικά προσπεράσματα από την εξωτερική. Ο τρόπος προσέγγισης της στροφής ήταν θαυμάσιος και κατάφερε να προσφέρει θέαμα σε έναν αγώνα με λίγες συγκινήσεις. Το πρώτο του προσπέρασμα στη στροφή 6 ήταν στον τρίτο γύρο μετά τη δεύτερη εκκίνηση, ενώ το τελευταίο ήταν στον 47ο γύρο.

Δείτε τα εντυπωσιακά προσπεράσματα του Στρολ στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!