F1 - Έρχεται και τέταρτος αγώνας στις ΗΠΑ;

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Έρχεται και τέταρτος αγώνας στις ΗΠΑ;
Η Formula 1 προχώρησε σε μία κίνηση που μαρτυρά πως εξετάζεται η ένταξη στο καλεντάρι ενός ακόμη Grand Prix από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το 2017 ανέλαβε τα ηνία της Formula 1 η Liberty Media. O αμερικανικός κολοσσός εξαγόρασε τα εμπορικά δικαιώματα για 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια κι έκτοτε έχει μεταμορφώσει το σπορ. Στόχος της είναι να κάνει το άθλημα πιο δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στις ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα, μετράμε τρία Grand Prix στη χώρα, με αυτά του Μαϊάμι και του Λας Βέγκας να πλαισιώνουν το Τέξας.

Θα δούμε όμως ένα επιπλέον να προστίθεται στο ήδη «φουσκωμένο» καλεντάρι; Αυτό μπορεί να μην είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Η Formula 1 κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα για την ονομασία «Grand Prix του Σικάγο». Βρίσκεται στην πολιτεία του Ιλινόι στην ανατολική περιφέρεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Δεν αποκλείεται η προοπτική να γίνει Grand Prix στο Σικάγο να έχει στρατηγική σημασία. Πολύ κοντά του βρίσκεται το Ντιτρόιτ η οποία είναι το «σπίτι» των αυτοκινητοβιομηχανιών Ford και General Motors.

Αμφότερες έχουν άμεση σύνδεση με τη Formula 1. H Ford θα εξελίξει μαζί με τη Red Bull Racing τη μονάδα ισχύος του 2026. Πέρα από εμπορική συνεργασία, οι Αμερικανοί θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, ειδικά στον τομέα του υβριδικού συστήματος και της μπαταρίας.

Η General Motors είναι μια πολύπλοκη περίπτωση που όμως αφορά το σπορ. Έχει ήδη ανακοινωθεί πως θέλει να εισέλθει στην F1 με την Andretti Global, ωστόσο απορρίφθηκε από τη Formula 1.

Andretti Cadillac

Φωτογραφίες: Sean Bull Design

Είναι ενδεχομένως το Grand Prix του Σικάγο ένας συνδετικός κρίκος ή πρόκειται για μία εναλλακτική σε περίπτωση που το Τέξας, το Μαϊάμι ή το Λας Βέγκας δεν έχουν μέλλον στο καλεντάρι.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!