F1 - Ο Φερστάπεν έχει πετύχει όσα δεν μπορεί να πετύχει η Ferrari

F1 - Ο Φερστάπεν έχει πετύχει όσα δεν μπορεί να πετύχει η Ferrari
Μία ματιά σε αριθμούς και επιτεύγματα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καταδεικνύει πόσο εντυπωσιακά είναι όσα έχει κάνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

H Scuderia Ferrari θα μπει στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2024, με την επιστροφή στις επιτυχίες να αποτελεί μονόδρομο. H ιταλική ομάδα θέλει να τα βάλει με τη Red Bull Racing και ιδανικά, να επιστρέψει στους τίτλους! Έχει άλλωστε πολλά χρόνια να γευτεί αυτή την επιτυχία, με τον τελευταίο της να είναι εκείνος των κατασκευαστών του 2008.

Από τη μέρα που αποχώρησε ο Μίκαελ Σουμάχερ (σ.σ. στο τέλος του 2006), η Scuderia έχει αγωνιστεί σε 333 αγώνες της F1 και έχει κατακτήσει συνολικά 51 νίκες. Αριθμός που μεταφράζεται σε 3 νίκες ανά σεζόν ή αν θέλετε, ποσοστό νικών μέσα στη σεζόν, της τάξης του 15,31%. Στα χρόνια αυτά πήρε έναν τίτλο στους οδηγούς με τον Κίμι Ράικονεν, το 2007, ενώ υπήρξε διεκδικήτρια με οδηγούς όπως οι Φελίπε Μάσα, Φερνάντο Αλόνσο και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Που κολλάει όμως σε όλα αυτά ο Φερστάπεν; Τις τελευταίες σεζόν ο οδηγός της Red Bull Racing διανύει περίοδο κυριαρχίας. Έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και το 2023 μέτρησε 19 νίκες σε 22 Grand Prix. Παράλληλα σημείωσε πολλά και εντυπωσιακά ρεκόρ, με ορισμένα από αυτά να ενδέχεται να κρατήσουν για πάντα.

Συνολικά ο Ολλανδός έχει κατακτήσει 54 νίκες στην καριέρα του έως τώρα και βρίσκεται τρίτος στη σχετική λίστα της Formula 1. Μία καριέρα που περιλαμβάνει 158 αγώνες. Κι όμως, παρότι ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μόλις το 2015, έχει τρεις νίκες περισσότερες. απ' όσες πήρε η Scuderia Ferrari από το 2007 μέχρι σήμερα!

Αν θέλουμε να το δούμε από μία άλλη οπτική γωνία, μόνο από το ξεκίνημα του 2022, δηλαδή τις δύο τελευταίες σεζόν, ο Φερστάπεν πήρε 34 νίκες. Περισσότερες απ’ όσες έχει πανηγυρίσει ο Αλόνσο σε όλη του την καριέρα στην F1.

Αυτό λοιπόν που θέλει να κάνει η Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο το οποίο θα βελτιώσει το παραπάνω στατιστικό και ιδανικά, θα επιστρέψει στους τίτλους εκθρονίζοντας τον Ολλανδό.

Η Ferrari του 2024 αναμένεται να παρουσιαστεί στις 13 Φεβρουαρίου πριν ταξιδέψει στο Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές ενόψει της νέας χρονιάς, που ξεκινούν στις 21 του ίδιου μήνα.

Φωτογραφίες: F1/Twitter-X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!