CFMoto: Τι είναι το MT-X (vid)

Κώστας Παστρίμας
CFMoto: Τι είναι το MT-X (vid)
Ανάμεσα στα πολλά νέα πράγματα που παρουσίασε η CFMoto στην EICMA είναι και το project MT-X.

Η CFMoto στο Μιλάνο είχε να επιδείξει πολλά νέα σχέδια όπως τον τρικύλινδρο κινητήρα στην 675SR και το νέο 450MT στη μεσαία κατηγορία των μοτοσικλετών adventure. Χωρίς αμφιβολία όμως ένα ιδιαίτερο project ήταν και το MT-X το οποίο έχει να κάνει με αυξημένες ικανότητες εκτός δρόμου και στυλ Rally.

H ΜΤ-Χ αποτελεί ένα concept bike της CFMoto, ωστόσο αποτελεί παράλληλα και τη βάση για μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Η μοτοσικλέτα έχει ξεκάθαρο στυλ Rally με ενισχυμένο πλαίσιο και φέρινγκ που προστατεύει τον αναβάτη κυρίως στις εκτός δρόμου διαδρομές. Ο εμπρός τροχός είναι 21 ιντσών ακτινωτός, οι αναρτήσεις είναι της KYB με μεγάλες διαδρομές και το εμπρός φτερό είναι τύπου enduro.

CFMoto

Το αλουμινένιο ψαλίδι επίσης είναι ενισχυμένο και η σέλα επίπεδη για εύκολες μετακινήσεις του αναβάτη κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Εντυπωσιακό είναι και το τελικό της εξάτμισης που έχει σχεδιάσει η Akrapovic, ενώ η TFT οθόνη είναι κάθετα τοποθετημένη και διαθέτει σύστημα πλοήγησης τύπου Roadbook όπως στις μοτοσικλέτες Rally Raid.

CFMoto

Εκτός από το project MT-X, η CFMoto είχε επίσης την CL-X Spirit η οποία δίνει έμφαση στις scrambler μοτοσικλέτες του παρελθόντος, την μικρή naked 125NK, αλλά και την 800NK GP η οποία διαθέτει εκλεπτυσμένες αναρτήσεις, πλούσια ηλεκτρονικά και πολλά εξαρτήματα από CNC αλουμίνιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!