Volkswagen: Μειώνει βάρδιες λόγω χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων

Volkswagen: Μειώνει βάρδιες λόγω χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων

Κώστας Παστρίμας
Volkswagen: Μειώνει βάρδιες λόγω χαμηλής ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων
Η αναδιοργάνωση αφορά το εργοστάσιο που παράγει τα ηλεκτρικά της μοντέλα και επηρεάζει την παραγωγή των VW ID3 και Cupra Born.

Η Volkswagen μείωσε τον αριθμό των βάρδιων στο εργοστάσιό της στο Τσβικάου της Γερμανίας, όπου παράφει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για να το διατηρήσει βιώσιμο καθώς αντιδρά στην υποτονική ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη από αυτήν την εβδομάδα, η VW μείωσε την παραγωγή στο Hall 5 σε δύο βάρδιες, σε σχέση με την προηγούμενη λειτουργία σε τρεις βάρδιες, όπως ανέφερε το Automotive News Europe, Automobilwoche. Τα μοντέλα που παράγονται στο Hall 5 είναι τα VW ID.3 και Cupra Born.

VW ID.3

Τον Σεπτέμβριο, η VW είχε πει ότι θα μειώσει το προσωπικό στο εργοστάσιο του Τσβικάου, το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου που μετατράπηκε πλήρως σε παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Τον Οκτώβριο, η αυτοκινητοβιομηχανία σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή του Audi Q4 E-tron, του Audi Q4 Sportback E-tron, καθώς και των μοντέλων VW ID.4 και VW ID.5 στο Τβικάου λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.

Η επιβράδυνση της ζήτησης EV επηρεάζει επίσης τους εργαζόμενους σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πολλές συμβάσεις έκτακτων υπαλλήλων δεν έχουν ανανεωθεί, ενώ πολλοί εργαζόμενοι χωρίς μόνιμη απασχόληση φοβούνται για τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!